Zacher Gábor most Schobert Laráról és szüleiről mondta meg az őszintét

Elmondta véleményét a fitneszpár tinédzser lányának közösségi médiamegjelenéseiről.

Zacher Gábor addiktológus a 2018-as VOLT Fesztiválon tartott előadásakor többek között arról beszélt, mennyire káros hatással van a tinédzserekre a nagyon népszerű musical.ly nevű alkalmazás, aminek lényege, hogy mindenféle (többnyire borzalmas) zenék szövegeit tátogják (több-kevesebb sikerrel, és inkább kevesebb hitelességgel), miközben épp nagyon lazák, és menők, és jól néznek ki.

Wikipédia

A Schobert család Larája is előszeretettel használja az appot – íme egy kis válogatás a “szerepléseiből”:

A doktor úr a következőképpen fogalmazott róla:

“Nagyon édesek ezek a tátogó gyerekek a musical.ly-n, vannak közöttük nagyon ötletesek is, jelentős részük azonban a felejthető kategóriába tartozik. Alapvetően károsnak tartom azt is, hogy Schobert Norbiék a tinédzser lányukat minden közösségi felületen futtatják, hiszen így a lány egész fiatalon beleszokik abba, hogy ő sikeres, ám elég, ha csak egyszer kap egy nagy pofont. Ha pedig nem kapja meg a kellő pozitív visszajelzést, akkor szoronghat, depresszióssá válhat és elmagányosodhat. Szerintem vissza kellene fogni a lány közösségi médiás jelenlétét, és még az sem biztos, hogy egyáltalán odavaló az a kislány.”

Emellett megjegyezte például azt is, hogy a legutóbbi felmérés alap­ján a szociálismédia-függőség az unión belül Magyarországra a legjellemzőbb.

Youtube

Mindezt a Borsnak mesélte, akik Norbit is meg akarták kérdezni, ám ő nem nyilatkozott. Talán jobban érdekli most az, hogy kövér gyerekeket kritizáljon a Facebookján, újabb akcióval hergelve a net népét?