Különös lényt láttak meg a jéghegy tetején a halászok: közelebb mentek, és nem hittek a szemüknek

A parttól messze pillantották meg a magányos szerzetet.

A tengeren élni számtalan hihetetlen pillanatot rejt magában. Ezek közül is az alábbi az egyik legkiemelkedőbb.

Három halász, név szerint Mallory Harrigan, Cliff Russell és Allan Russell a kanadai partoktól jóval bentebb, a nyílt vízen szelték épp a habokat, amikor egy furcsa formájú jéghegy tetején egészen különös lényt pillantottak meg.

Először csak arra tudtak gondolni, hogy egy bébifókára bukkantak. De aztán, ahogy szemlélték, egyre csak azt állapították meg, hogy ez a lény bizony, mégsem olyan, mint egy fóka.

Közelebb hajtottak hát hozzá, és ekkor megértették, mit látnak: egy sarki róka várta tehetetlenül a segítséget.

Méghozzá kölyök. Átázva, dideregve, védtelenül gubbasztott a fagyban. Ha tudna beszélni, egész biztosan azt mondaná, hogy a halászokat az ég küldte a megmentésére.

A megmentés azonban cseppet sem volt egyszerű: a kicsinyke teremtmény egyre csak el akart futni. A halászoknak így a jeget kellett kivágniuk körülötte, hogy azzal együtt emelhessék be a csónakba.

Miután ez sikerült, a tőlük telhető legmelegebb kis vackot csinálták meg neki. Jobb híján chipset és kekszet tudtak elé rakni élelem gyanánt.
Ő azonban annyira sokkos állapotban volt, hogy az első 5-6 órában egy falatot sem evett, és félénken próbált láthatatlanná válni a láda sarkába húzódva.

Végül aztán, egy nagy alvás után sikerült elcsábítani egy jó nagy adag kolbásszal.

Fotók: Facebook

A rókakölyköt szárazföldre vitték, és szabadon eresztették, amiről videó is készült:

Csodálatos állatmentés!

Szerencsére nemcsak ezek a halászok tettek már ilyesmit – nézd meg ezt a szívmelengető videót állatmentő hétköznapi hősökről!

Forrás: Bored Panda