Fogyasztanak, gyógyítanak, és mennyeiek: a világ 5 legegészségesebb fűszere

A kakaó is köztük van ;).

Kakaó

Jó hír az édesség rajongóknak, hogy a kakaó jót tesz a szívnek és az ereknek, és ha heti néhány alkalommal bekapsz pár kocka minőségi étcsokit, azzal csökkentheted az infarktus és az agyvérzés esélyét is! A kakaóban sok polifenol és flavonoid van, ezek nem csak a gyulladásokat csökkenthetik, de a keringési rendszernek is jót tesznek. 70%-nál magasabb kakaótartalmú csokit válassz!

Fotó: freepik

Fahéj

Finom fűszer, amit érdemes a legtöbb sütibe becsempészni, ugyanis segíthet a vércukorszint szabályozásában és a cukorbetegség megelőzésében.A ceyloni fahéj a legegészségesebb, érdemes ezt választani. A fahéj hatását kísérletekkel is vizsgálták, ez alapjén az inzulinválasz 20%-al csökkent azoknál, akik naponta fogyasztottak egy fahéjat is tartalmazó fűszerkeveréket.

Kurkuma

Az indai konyha népszerű, gyönyörű sárga színű ízesítője, a benne lévő kurkumin erős antioxidáns, ami szinte valamennyi sejttípusban csökkentheti a gyulladást, segítheti az immunrendszert, és még a memóriát is fejlesztheti.

Fotó: freepik

Gyömbér

Ősi csodaszer, amit hasfájás és emésztési zavarok esetén használtak már több ezer évvel ezelőtt is. Mai kutatások pedig bebizonyították, hogy valóban érdemes a karakteres, enyhén csípős ízű fűszerhez fordulni, például tengeri betegség esetén, mivel a vazopresszin nevű hormon visszaszorításával segíti a kellemetlen tünetek visszaszorítását. Emellett pedig ellazíthatja az izmokat, és antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatóanyaga is van. A friss gyömbér jobb, mint a szárított!

Chilli

Nem csak az íze, de a hatása is intenzív!Pörgeti az anyagcserét és csökkenti az étvágyat, így segítheti a diétát. Külsőleg pedig narancsbőr elleni krémekben is előszeretettel alkalmazzák. Továbbá a chilli segíthet a vérnyomás csökkentésében is.

Hallottál már az új gyógynövény sztárról, ami csökkentheti a koleszterin-szintet, és megfiatalíthatja a testet?

Forrás: szoljon

Kövess minket a Facebookon is: