Ezért ne használd a fokhagymanyomót!

A szakácsok nem ajánlják.

Sokunknak van otthon fokhagymanyomója, amivel gyorsan feldolgozhatjuk a fokhagymát, ráadásul úgy, hogy a kezünk sem fog ettől órákon át „illatozni”. A szakácsok viszont nem használják, a késsel aprításra esküsznek.

Hogy miért?

Szerintük a fokhagymanyomóval túlságosan kijönnek az ízek, ami tolakodó lehet egy-egy étel esetében.

A túlzottan pépes állag sem passzol minden ételbe, van, ahol kifejezetten jó érezni az apró darabkákat.

Ráadásul a mini darabkák hamarabb meg is égnek ételkészítés közben, mint a késsel aprított fokhagymadarabok.

A fokhagymát nemcsak finom íze, hanem egészségünkre gyakorolt hatása miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani, pozitívan hat a szív- és érrendszerünkre, a daganatos megbetegedések kockázatának csökkentésében, illetve baktérium- és gombaellenes hatású. Így főzz, hogy minden jótékony hatását maximálisan élvezhesd!

Kövess minket a Facebookon is:
Címkék: