7 természetes házi keverék sötét könyök és térd ellen

Ha zavarnak a sötétebb bőrrészek, ezekkel gyorsan eltüntetheted őket.

Ha eddig eszedbe se jutott, hogy ez zavarhat, hát örülünk, hogy segíthettünk. :D Az idő előrehaladtával könyökünk és térdünk egyre sötétebb színbe vált át az elhalt hámsejtek, a súrlódások, és amiatt, hogy ezek a részek gyakrabban vannak kitéve a napsütésnek.

Ha zavar a sötétlő könyököd és térded, vesd be az alábbi természetes kencék valamelyikét!

Uborka

Vágj vastagabb szeleteket egy kígyóuborkából, és dörzsöld velük a könyöködet, térdedet 15 percig. Ezután várj még 5 percet, majd mosd le.

Ha egy kis citromlével kevered az uborkát és mindennap 20 percig fenn hagyod a keveréket, még hatékonyabb leszel.

Citrom és szódabikarbóna

Vágj ketté egy citromot, majd mindkét felén kenj el egy-egy kiskanál szódabikarbónát. Kend a problémás területekre, hagyd 15 percig beszívódni, majd mosd le. Minden második nap végezd el ezt a műveletet.

Krumpli

A krumpli is tele van olyan enzimekkel, amik természetes módon világosítják a bőrödet amellett, hogy puhítják is. Szeletelj fel egy krumplit, nyomkodd ki a levét, majd kend azt a könyöködre, térdedre. Hagyd hatni 15 percig, és mosd le. Ezután kenj rá egy kis testápolót.

Úgy is csinálhatod, hogy félbevágott krumplikat dörzsölgetsz a bőrödbe 15 percen át.

Kókuszzsír

A kókuszzsír erre is nagyon jó! Minden zuhanyozás után masszírozz be belőle a könyöködbe és a térdedbe. A kókusz zsírsavai és E-vitaminja kiválóan reparálja majd a bőrödet.

Méz

A méz igazi csodákat tesz a bőröddel! Keverj össze egy kiskanálnyit egy fél citrom kinyomott levével és egy kiskanálnyi szódabikarbónával. Dörzsöld a bőrödbe, és hagyd hatni 20-30 percig, mielőtt lemosod.

Cukor és olíva olaj

Hasonlóképp ha ezt a két összetevőt is mixeled – ugyanakkora arányban -, majd hetente egyszer 5 percen át masszírozod vele a könyöködet és a térdedet, az is szépen kivilágosítja majd a bőrt.

Almaecet és joghurt

Végül ezt a két hozzávalót is bevetheted. Keverj el egy kiskanál joghurtot egy kiskanál almaecettel, és miután bemasszíroztad, 15 percig hagyd fenn. Ezt követően meleg vízzel mosd le. Ismételd a műveletet hetente kétszer-háromszor!

És azt tudod, melyik az a növény, amit mindenki egy haszontalan gyomnövénynek hisz, pedig legalább 10 féle betegséget gyógyíthatsz vele?

Forrás: Bright Side