5 ok, amiért jó egyedül nyaralni

Miért ne utazhatnál egyedül?

A nyaralás társas „műfaj”. Oda a párunkkal, családunkkal, gyerekeinkkel megyünk. Egyedül nem igazán.

De miért nem? Miért lenne muszáj VALAKIVEL menni? Már soroljuk is, miért jó egyedül nyaralni!

1.Azt csinálsz, amit csak akarsz

Ugye ismerős az, ha valakivel elutazol, akkor hamar kiderülnek a köztetek levő különbségek? Van, aki már reggel 7-kor pörög és van, aki csak délben kelne ki az ágyból. Van, aki a várost nézné, van, aki a természetet járná és van, aki csak a vízparton henyélne. Ha együtt mentek és meg is teszitek egymás kedvéért azt, amit a másik szeretne, száz százalékig egyikőtök sem érzi jól magát.

2. Új embereket ismerhetsz meg

Megfigyelted már, hogy ha egyedül mész bárhova, sokkal nyitottabb vagy? Könnyebb is “csapódni” másokhoz, illetve téged is hamarabb megszólítanak. Valószínűleg így jobban is keressük az ismerkedési lehetőségeket, szuper barátságok születhetnek ilyen találkozásokból.

3. Magadat is jobban megismered

Te mennyi időt töltesz magaddal „kettesben”? Amikor csak magadra és a gondolataidra figyelsz? A hétköznapokon erre nem fordítunk figyelmet. Nem véletlen, hogy például az El Caminoról sokan “más emberként” térnek vissza, akkora megvilágosodást hoztak a saját gondolatok, amiket normál kerékvágásban meg sem hallunk, pedig ott motoszkálnak a fejünkben.

4. Párra lelhetsz

Az utazás akár a pártalálásban is segíthet. Lehet, hogy csak egy flört lesz belőle vagy néhány randi, de az is lehet, hogy így találod meg életed szerelmét. De szerelmi bánat esetén is újra megláthatod az élet szépségeit a sok új élmény hatására.

5. Csatlakozhatsz nagy társaságokhoz, táborokhoz

„Egyszer, a zenetáborban…” – na, azt fedje jótékony homály, hogy ott mi történt! Mára rengeteg felnőtt „tábor” létezik különböző sport, érdeklődési kör köré csoportosulva, a közös hobbi miatt pillanatok alatt meglesz a közös hang és remek új barátságok születhetnek.

Te nyaraltál már egyedül vagy szívesen utaznál így?

Igenis meg lehet találni a szépséget a szingliségben. Ezeket mutatják be Yaoyao Ma Van As nevű művész csodálatos rajzai.