Sokkoló, hogy a hangod a szakértők szerint mennyi mindent elárul rólad!

A magasságodra, a személyiségedre, de még a szexuális életedre is lehet következtetni belőle.

Tudományos kutatások megállapították, hogy az ember hangjából jó eséllyel ki lehet találni, hogy milyen személyiséggel bír. És még sok minden más is kiderül!

Hatalmi helyzet

A Psychological Science nevű tudományos szaklap például azt állítja, hogy a hatalmi helyzetünknek megfelelően változik az emberek hangja, sőt, a tárgyalások sikerét nem csak az határozza meg, amit mondunk, hanem az általunk kiadott akusztikus jelek is!

Szexuális élet

Fotó: freepik

Egy kutatás érdekes megállapításra jutott: a felmérés során, azoknak a nőknek a hangját tartották vonzóbbnak az emberek, akik keskeny derékkal és széles csípővel rendelkeznek, és szexuálisan aktívabbak. És azon férfihangokat kedvelték jobban, amelyek tulajdonosai széles vállakkal bírnak.

Testmagasság

Egy amerikai kutatásból kiderül, hogy az emberek pusztán egy ember hangjából jó eséllyel meg tudják helyesen tippelni a testmagasságot. A kutatások szerint minél magasabb valaki, annál mélyebb a hangja.

Extrovertáltság

Egy kutatás szerint általában, akik hangosan és gyorsan beszélnek, inkább extrovertáltak, míg az introvertáltak lágyabb, lassabb hangon szólalnak meg. Az emberek ezt felismerik, és azokat a hangokat jelölték meg szimpatikusabbnak, akik hozzájuk hasonló módon beszélnek.

Tudtad, hogy van 12 felesleges testrészünk, ami idővel el fog tűnni?

Forrás: bien