Nagyanyáink tudtak valamit!
Odaégett az étel a lábasban?
Akkor csak fogd a mosogatószert, öntsd szigorúan egy cseppnyit belőle a lábasba és már törölheted is csillogóan tisztára az edényt.
Aha, mint a mesében. Akarom mondani, reklámokban.
Mivel ez a módszer ebben a formában nálunk sajnos nem működött, egy ennél hagyományosabb és hatásosabb varázsszerrel próbálkoztunk, a szódabikarbónával.
Ebből szórjuk a lábos aljába, öntsünk rá 1-2 centi magasságra vizet és tegyük fel melegedni. Amikor elkezd gyöngyözni, vegyük le és hagyjuk állni kb. negyed óráig. Ennyi idő alatt a leégett étel szinte leolvad az edény felületéről és súrolás, vakarászás nélkül tisztára lehet törölni.
Meglepően sok területen lehet használni a szódabikarbónát, például az ágyadban is!