Mentaszörp: így készítsd és így tárold, hogy ellenállhatatlan és jó tartós legyen!

Mentarajongóknak kötelező tudnivaló.

A menta csodálatos ajándéka a természetnek, és amellett, hogy nagyon sokféleképpen felhasználható, könnyedén nevelgetheted egy cserépben a konyhában vagy az erkélyen.

A mentaszörp pedig olyan mennyei ital, amit az egész család imádni fog, és sokáig élvezheti – ha jól készíted el, és ha jól tárolod!

Unsplash

Hozzávalók:

– 2 liter víz
– 1 kg cukor
– 5 dkg citromsav
– 2 marék mentalevél
– 1 citrom
– 1 lime

Elkészítés:

Öntsd egy nagyobb edénybe a vizet, add hozzá a száráról letépkedett, megmosott mentát. Karikázd hozzá a citromot és a lime-ot. Takard le, és pihentesd egy éjszakán át. Másnap rakd hozzá a cukrot és a citromsavat, majd kis lángon forrald fel, közben többször kevergesd meg. Forrástól számítva tíz percig főzd.

Tárolás:

A szörp tárolására szolgáló üvegeket jól mosd ki. Ezután állítsd őket egy tepsibe, amibe vizet töltesz és melegíteni kezded a sütőben. Amikor már elég forró, akkor szűrd le a szörpöt és öntögesd át az üvegekbe. Légmentesen zárd le őket, majd mindet állítsd fejre 5 percre! Dunsztold – pléddel takard le – őket, még mielőtt kihűlnének.

Forrás: femina.hu