A kaszkadőr megtanítja, hogyan ússz meg egy gázolást

Ha így teszel, csökkentheted a sérüléseket.

Bármennyire is figyelünk általában, talán mindannyiunkkal előfordult már, hogy az úttesten átkelve a „semmiből” előbukkant egy autó. Ha megússzuk, azt csak a gyors reflexeinknek köszönhetjük vagy a sofőr hirtelen reagálásának. Vannak olyan helyzetek, amikor viszont elkerülhetetlen az ütközés. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy minél inkább csökkentsük a saját sérüléseink esélyét és súlyosságát? Egy kaszkadőr megtanítja.

Tammie Baird profi kaszkadőrként jó néhány ugráson és vetődésen túl van, tudja, hogyan okoz magának minél kisebb fájdalmat és sérülést. Azt javasolja, hogy vetődjünk a kocsi motorháztetejére. Ha a lökhárítónak ütköznénk, akkor onnan lepattanva az aszfalthoz csapódnánk, ezt igyekezzünk elkerülni.

A megfelelő pozíció ehhez az, ha féloldalt vagy háttal vagyunk, felemeljük az autóhoz közelebb eső lábunkat és ugrunk. Az a legideálisabb, ha a fenekünkre vagy csípőnkre érkezünk és minél jobban elterülünk. Majd azonnal a fejünket védjük, mert feltehetőleg le fogunk gurulni a kocsiról. Ezután próbáljuk elhagyni az úttestet.

Ha úgy gondoljuk, nincs semmi bajunk, akkor is fel kell keresni az orvost, mert lehet, hogy belső sérülésünk van vagy még az adrenalin dolgozik bennünk, azért nem érezzük rögtön a fájdalmat.

A nyár másik kiemelt veszélye a vízbefulladás. Legyünk tisztában vele, hogy ez nem úgy néz ki, mint a filmekben! Csendes folyamat, melynek a jellemzőit megtudhatod ebből a bejegyzésből.

Forrás: Lifehacker