7 ok, amiért téged is zabálnak a szúnyogok

Tudtad például, hogy a szúnyogok is szeretnek sörözni?

„Ha végre itt a nyár és meleg az idő”, akkor az ember nem csak strandra jár, hanem a szúnyogokat is bőszen hajkurássza maga körül. Furcsa, de vannak olyanok, akik körül tényleg rajzanak a vérszívók, míg másokat szinte elkerülnek (és ez a „mások” soha nem mi vagyunk, természetesen…).

Több okát is kimutatták annak, hogy miért szeretnek valakit a szúnyogok, egyes dolgokon lehet változtatni, a többivel meg kénytelenek vagyunk együtt élni.

  1. nullás vércsoport

A szúnyogok nagy bizonyossággal meg tudják állapítani a vércsoportot, legalábbis ha valaki körül egy szúnyogfelhőt látsz, ő valószínűleg nullás vércsoportú, ugyanis dupla annyi eséllyel szállnak szegény nullásokra, mint más vércsoportúakra.

  1. terhesség

A terhes nőket inkább a maláriát hordozó szúnyogot szeretik, oka pedig az állapotosság alatt bekövetkező élettani és viselkedésbeli változások.

  1. alkohol

Hoppá, a sört a szúnyogok is kedvelik, úgyhogy csak óvatosan a horgászatnak álcázott vízparti sörözésekkel!

  1. emberi szagok

Itt még nem állapították meg, hogy konkrétan milyen szagra hajtanak, de tény, hogy ez alapján is válogatnak a vérszívók.

  1. bőrön élő baktériumok

Minél többféle baktérium van a bőrödön, annál inkább elkerülnek a szúnyogot. Persze jobban teszed, ha te magad is elkerülöd ezt az állapotot.

  1. szén-dioxid kilégzése

Jobban kedvelik a szúnyogok azokat, akik több szén-dioxidot lélegeznek ki. Egyébként a terhes nőknél is növekszik a szén-dioxid kibocsátás.

  1. izzadság

Egy alapos edzés után megnő a vonzerőnk. Talán igaz ez az ellenkező nemre is, de a moszkitókra mindenképp, akik az ekkor termelődő tejsavra hajtanak.

Ha felveszed a harcot ellenük, mutatunk 3 szúnyogirtó módszert, amit te is imádni fogsz!

Forrás: Business Insider