A 30 éves nőnél bél- és pajzsmirigy daganatot diagnosztizáltak, a sógornője élete legnagyobb ajándékát adta neki

Míg mások az életüket élik és tervezgetik 30 évesen, ő a gyilkos kórral küzdött.

A Tennessee államban élő Amanda Wilcox 30 éves korában úgy érezte, majd kicsattan az egészségtől. Mit sem sejtett róla, hogy szervezetében már felütötte a fejét a gyilkos kór. Ám amikor egy tinilányoknak szóló konferenciára elutazott, és a két turnus közötti időben egy lébárban dolgozott, puffadni kezdett. Később pedig a hasa nagyon megfájdult. Mivel egyre rosszabb lett a helyzet, elment az ügyeletre.

Az orvos nem talált semmi különöset, de a biztonság kedvéért elküldte vastagbéltükrözésre. Amanda nem aggódott különösebben, mivel a családjában nem volt béldaganatos megbetegedés.

Amanda mintegy 3 héttel a vizsgálat előtt randizott először egy pasival, akit Reidnek hívtak.

Fotók: instagram/lovewhatmatters

Az első randit pedig második és harmadik is követte, és mire elérkezett a vizsgálat ideje, addigra már nagyjából egy párnak mondták magukat. Amanda nem talált senki mást, aki elkísérte volna a vastagbéltükrözésre, így Reidet kérte meg. Nem volt biztos benne, hogy van már olyan szinten a kapcsolatuk, hogy ne zavarja az, hogy a pasi altatás után lássa őt, de végül mégis így döntött.

Amanda a vizsgálat előtt még nem sejtette, mekkora a baj

Amanda egy sötét szobában ébredt fel, és így meséli el a történteket:

“Azon járt az agyam, hogy vajon mit találhattak, de egyáltalán nem voltam felkészülve arra, amit hallanom kellett. Az orvos bejött a szobába, rögtön fogott egy széket, leült egyenesen elém, és könnyekkel a szemében azt mondta, hogy egy hatalmas tumort találtam a végbelemben. Úgy éreztem, hogy ez az egész egy rémálom.”

A vizsgálat során rögtön készítettek biopsziát, és elküldték kitesztelni, hogy milyen daganatról is van szó. Az orvos felkészítette Amandát, hogy noha nem biztos benne, de ez rák is lehet, és akkor műtétre, kemoterápiára és sugárkezelésre is szükség lesz. És kiderült, hogy valóban rákról van szó.

“Lassan felöltöztem, kisétáltam a vizsgálóból, és megláttam Reidet. Megkértem, hogy menjünk ki. Beszálltunk a liftbe, majd elhagytuk az épületet. És ekkor hatalmas súlyként letaglózott a tudat: valami igazán nagy baj van velem. Átöleltem Reidet, és kontrollálatlanul sírni kezdtem. Ő valahogy megérezte, mire van szükségem, és nem kérdezett semmit, csak hagyta, hogy sírjak, és a szorosan ölelt. Türelmes volt velem, megvárta, míg kimondom magamtól a szörnyű szót: rák.”

Ezután alaposan átvizsgálták Amanda testét, hogy nem terjedt-e szét a daganat, és pajzsmirigyrákot is diagnosztizáltak nála. Ki kellett venni a pajzsmirigyét, és a műtét során elveszíthette volna a hangját is. Amanda teljesen összetört, de kitartóan részt vett minden kezelésen, és bevállalt minden műtétet, amivel segíthettek rajta az orvosok.

Reid és a családja végig kitartott mellette.

Amanda 5 műtéten esett át, 8 hónap kemoterápián és 6 hétig kapott sugárkezelést. Mindennek meglett az eredménye, egy évvel a diagnózis után az orvos mosolyogva odaállt elé, és azt mondta, hogy nincs daganat a szervezetében, túlélte a betegséget.

Amanda 3 héttel később igent mondott, mikor Reid megkérte a kezét. A történet azonban nem ér véget azzal, hogy összeházasodtak.

A kezelések miatt a fiatal nő sosem hordhat ki egy kisbabát, azonban nagyon vágyott rá. És ekkor, a sógornőjétől megkapta élete legnagyobb ajándékát. Rachel, Amanda bátyjának a felesége ott volt, amikor először mondták a lánynak, hogy soha nem lehet saját gyermeke. Ahogy később Rachel elmondta, ekkor úgy érezte, hogy Isten azt súgta neki, hogy egyszer segíteni fog Amandáéknak a családalapításban.

És most valóban eljött ez az idő. Mikor bejelentette Rachel, hogy szeretné kihordani Amandáék gyermekét, a nő először nemet mondott:

“Nem találtam a szavakat, és nem tudtam, hogyan reagáljak. Nemet mondtam neki, mert nem akartam, hogy ekkora áldozatot hozzon értünk. Háromgyermekes édesanya, és főállásban dolgozik, és nem akartam, hogy valaki ilyen sokat tegyen azért, hogy gyerekünk lehessen. Szerencsére azonban Rachel kitartó volt.”

A pár végül elfogadta a nagylelkű felajánlást, és Rachel kihordta a gyermeküket. Adalyn Rae Patterson egy csodálatos, összetartó családba született, ahol igazán mély szeretet és kötelék fűzi össze a családtagokat.

Olvasd el Tammy történetét, aki halálos betegen is másokon akart segíteni.

Forrás: lovewhatmatters