4 dolog, amire figyelned kell áramszünet esetén

Még napjainkban sem ritka, hogy rövidebb időre elmegy az áram, tudd, meg mi mindenre kell figyelned, ha ez megtörténik.

Húzz ki mindent a konnektorból!

Sokszor nagyobb viharok idején megy el az áram. Ha ez a helyzet, akkor fontos, hogy minden elektronikai eszközt kihúzz a konnektorból, így elkerülheted, hogy egy villámcsapás esetén kár keletkezzen bennük. Mindenesetre egy lámpát azért hagyj bedugva, ebből észreveszed majd, ha újra lesz áram a lakásodban.

Ne nyitogasd a hűtőt!

Általában rövidebb ideig tart egy áramszünet, de sosem lehet tudni, ezért ne nyitogasd ki gyakran a hűtőszekrényed és a fagyasztód ajtaját ilyenkor, mert hamarabb tönkremehetnek így a benne lévő ételek. Általában 4-5 órán keresztül áram nélkül is hidegen tarják a hűtőszekrények az ételeket.

Ne gyújts gyertyát!

Fotó: Pixabay

Noha legtöbbször, ha este elmegy az áram, reflexszerűen nyúlunk a gyertya után, mégsem javasolt ezt tenni. Pláne felügyelet nélkül nem célszerű hagyni a gyertyát, mert akkor még tűzveszélyesebb, főleg, ha házikedvenc, vagy kisgyermek is van a családban, akik egy óvatlan pillanatban leverhetik. A legjobb, ha a lakásodban mindig könnyen elérhető helyen van egy zseblámpa vagy fejlámpa, és pót elemek hozzá.

Legyen nálad otthon étel!

Bár szerencsére nem túl gyakori, hogy napokig tartson egy áramszünet, de arra a pár kellemetlen órára is jól jön némi finomság, így jó, ha van nálad otthon mindig valami tartalék étel.

10 tipp, hogy hogyan lesz hangyamentes a lakásod és az udvarod.

Forrás: bien