4 tipp, amivel megmentheted növényeidet a nyári hőségben

Könnyen feladják a harcot a szobanövények a forróságban, de ezekkel a módszerekkel frissek maradnak.

1. Napfény

A nyári folyamatos napfény még a meleget kedvelő növényeknek is betehet, ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, ha behúzod a sötétítő függönyöket, a növényeidnek elég lesz a reggel és este bejutó fény is.

Fotó: freepik

2. Locsolás

Értelemszerű, hogy több folyadékot igényelnek ilyenkor a szobanövényeid, ám ha túltolod a locsolást, azzal is tönkreteheted őket. Fontos, hogy kánikulában is csak akkor locsolj a legtöbb növény esetében, ha a földjük kezdi elveszíteni a nedvességét. Viszont a legjobb, ha ezt minden nap ellenőrzöd ilyenkor!

3. Szellőztetés

Reggelente és esténként nyisd ki az ablakokat, hogy egy kis friss, hűvösebb levegő jusson a szobanövényeidnek is. Persze, fontos, hogy huzatot ne kapjanak! Erre érzékeny például az orchidea, a flamingóvirág, a fikusz és a kroton is! Ezeket inkább tedd távolabb az ablakoktól. Ha légkondid van otthon, akkor a hőséggel nem lesz gondod, de arra figyelj, hogy a légkondi által fújt hideg levegőtől is huzatot kaphatnak a növényeid.

4. Pára

A forró nyár kínszenvedés a párakedvelő növényeknek, ilyenkor nagyon fontos, hogy gondoskodj a párásításukról! Például a fikusz, a kroton és a flamingóvirág leveleit spriccelgesd rendszeresen vízzel! Az is jó, ha párásító készüléket használsz a lakásban. Az orchidea és az ibolya leveleit viszont ne érje víz!

Forrás: tudasfaja