Csirkét sütsz? Kerüld el ezt a 4 gyakori hibát, hogy igazán jól sikerüljön a sült hús

Tálalj minden eddiginél omlósabb, finomabb sült csirkét szeretteidnek.

A csirkehúst sokan el tudják készíteni egész jól, ha azonban az egész jó neked kevés, és betegséget sem akarsz összeszedni, akkor kerüld el az alábbi hibákat:

A csirkehús megmosása

Sokan a csirkehúst megmossák sütés előtt, ám ezt sose csináld! Ugyanis mikor a csap alá tartod a nyers húst, akkor a baktériumokkal teli víz szanaszét fröccsen, és később átkerülhet más tányérokra és ételekre, amiket hőkezelés nélkül fogyasztotok,  ebbe pedig bele is lehet betegedni.

A sütési hőmérséklet

Ne süsd túl a húst! A mesterszakácsok szerint a grillezéshez az ideális hőmérséklet az, ha a sütés végére a csirkemell belső hőmérséklete eléri a 77ºC-ot és a szélén a 82ºC-ot. A legjobb beszerezni egy hús hőmérőt.

Szószos húsok

Ha kisült a hús, hagyd egy kicsit pihenni és csak az után öntsd rá a szószt! Ha hamarabb ráborítod, nem fogod látni, mikor készül el a hús, és esetleg félig nyers marad!

Zöldségek

A grillezésre szánt zöldségeket csak a hús elkészülte után tedd a tűzre, hogy ne vegye át a csirke zamatait.

Zavar az égett olajszag a konyhában? Számolj le vele!

Forrás: filantropikum