7 trükk, amivel a 30 feletti nők fiatalítják az arcukat

30 felett a bőr egyre többet veszít feszességéből, de mindig lehet tenni azért, hogy fiatalosabbnak tűnj a korodnál!

Természetes, hogy az idő nyomokat hagy rajtunk, és az évek, évtizedek múlásával megöregszünk. Ám vannak praktikák, amikkel tehetsz azért, hogy lelassítsd a szövetek és a bőr megereszkedését. 8 tipp, amit minden 30 feletti nőnek érdemes bevetnie a kor elleni harcban:

Fotó: freepikarctorna, ránc,

Védd magad a napégéstől!

Az UV-sugarak erőteljes bőröregítők, ezért fontos, hogy ne csak a strandon gondolj a napvédelemre, de mindenhol máshol is, sőt egész évben olyan arckrémeket használj, amik UV-szűrősek!

Alvási póz

Az sem mindegy, hogy hogyan alszol! Ha mindig az egyik oldaladra dőlsz le esténként pihenni, akkor megfigyelheted, hogy azon az oldalon gyorsabban indul be a ráncosodás. A legjobban akkor jársz, ha a hátadon alszol!

Ne hunyorogj!

A hunyorgás mély ráncokat fejleszt a szemkörnyék bőrére, de ugye az az, amit nem szeretnénk. Így fontos, hogy menj el minden évben látásvizsgálatra, így elkerülheted a felesleges barázdák kialakulását. Nyáron a napfénytől is hunyorgunk, ez ellen pedig jó jön egy napszemüveg!

Arcmasszázs

Az arcmasszázs serkenti az arc vérkeringését, jót tesz az izmoknak, oldja a feszültséget, szóval segíthet megfiatalítani az arcod. A legjobb, ha elmész egy szakemberhez, de Youtube-videók alapján is megpróbálhatod, de jó ha tudod, ha nem pontos a kivitelezés, akkor még ráncokat is teremthetsz esetleg vele.

Hidratálj, hidratál, hidratálj!

Az egyik legfontosabb fiatalító szokás, amit felvehetsz, az az, ha sokat iszol. Persze nem alkoholt és kávét, hanem leginkább vizet, gyógyteákat és frissen préselt zöldségleveket.

E-vitamin

Az E-vitamin segít abban, hogy selymesebb, hidratáltabb és sugárzóbb legyen a bőröd. Sok E-vitamint tartalmaz például a mogyoró, a mandula, a kesudió és a pisztácia, de kapszula formájában is beviheted a szervezetedbe.

Arctorna

Ha igazán profin akarod művelni az arcod fiatalon tartását, akkor beiratkozhatsz egy arctorna tanfolyamra, ahol megedzheted az arcizmaid, így elkerülheted, hogy az évek múlásával beesetté és megereszkedetté váljon az arcod, vagy legalább alaposan lelassíthatod a folyamatot. Persze a szép eredményhez heti 3-4 edzés legalább kell.

Ám jó ha tudod, akármit teszel, az öregedést legfeljebb csak késleltetheted évekkel, esetleg egy évtizeddel. Érdemes példát venni azokról a 70-es évekbeli színésznőkről, akik igazán büszkén viselik a ráncaikat.

Forrás: bien

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!