Kedvezmény jár a gyerekeknek egy fodrászatban, ha ezt csinálják hajvágás közben

A gyerekek, a szüleik, de még a helyi tanárok is dicsérik a kezdeményezést.

Amiről pedig szó van, az az olvasás.

A michigani fodrászat népszerűsége egyre nagyobb, miután az új akciójuk szerint 2 dollár kedvezményt kapnak a hajvágás költségéből azok a gyerekek, akik hangosan olvasnak fel a művelet közben. És általában a gyerekek kapják meg ezt a zsebben maradó két dollárt.

A The Fuller Cut nevű hely tulajdonosa, Ryan Griffin elmondása szerint a szülők is imádják ezt a különleges megmozdulást. Sőt, tanároktól is rendszeresen kapnak dicséretet az ötletért.

Mivel ebbe a fodrászatba – feltehetően nehezebb sorsú – afroamerikai gyerekek járnak, a könyvek, amiket a gyerekek kezébe nyomnak, mind az afrikai származás szépségével kapcsolatosak, segítenek pozitív önképet kialakítani a gyerekekben a bőrszínük általi megbélyegzés világában.

Griffin bevallotta: nem tőle származik az ötlet. Több más helyen, például Texasban és Ohióban találkozott a jelenséggel, onnan vette át. És nagyon reméli, hogy mindazok, akikhez eljut az ő kezdeményezése, tovább adják, és egyre több fodrászatban, szépségszalonban terjed el ez a hasznos szokás.

“Amikor a kisgyerekek, akik még nem igazán tudnak olvasni, azt látják, hogy az idősebb gyerekek könyvet olvasnak a székben ülve, így ők is a kezükbe vesznek egy könyvet, az a legfontosabb” – mondta.

Forrás: Huffington Post

Képek: Facebook