Mit csinálsz a vébé alatt, ha utálod a focit? Megkérdeztünk pár embert

Főleg akkor nehéz, ha a párod vagy a családod futball-fanatikus.

Persze, persze, nem kötelező nézni a focit, ha téged nem érdekel. Na de azért legyünk őszinték: a világbajnokság egy hónapja alatt nem könnyű, vagyis inkább lehetetlen küldetés, hogy ne zavarjon be időnként a terveinkbe egy-egy “kihagyhatatlan” meccs. Például azért, mert a párunk nézni akarja. Vagy mert az összes kávézóban hangosan ordibáló szurkolókba ütközünk. Vagy mert a kollégáinkkal másról se lehet beszélni, csak a tegnapi őrületes gólról, meg az őrületes kihagyásról, meg a szemét bíróról.

Megkérdeztünk pár foci iránt nem igazán érdeklődő embert, hogyan élik túl a vébét.

“Én már előre készülök rá lélekben. Tudom, hogy a férjemhez hozzá se lehet szólni. A megoldás: két tévé! Ő nézi a meccset az egyik szobában, én meg a sorozatomat a másikban. Kiválóan behozom a lemaradásomat a sorozataimban!”

“Hogy zavarnak-e a meccsek? Ne röhögtess! Végre van időm főzni, kocogni, rendet rakni a gyerekek ruhásszekrényében. Nagyon szeretem a páromat, de a helyzet az, hogy a férfiak is csak olyanok, mint a gyerekek: nem árt, ha néha leköti őket valami, és nem kell velük foglalkozni.”

“Éljen a szingliség, semmi változás nincs az életemben. Ja, de, olcsóbb a chips a boltokban!”

“Szerintem a foci vébé akkor remek, ha az ember még társkereső fázisban van, mert ha ilyenkor elmész valahová, ahol nincs se képernyő, se kivetítő, akkor ott tuti olyanok lesznek, akik szintén nem szeretik a focit.”

Thinkstock

“Sose voltam focis, azt se tudom, hogy Messi meg Neymar hogy néz ki. De a vébéhangulat valahogy más. Olyankor én is oda-odaülök a párom mellé, nézem vele egy kicsit a meccset. Nem unalmas, mert közben mond nekem egy-két érdekességet, például a focisták gyorsaságáról, vagy a múltjukról. És igenis, jó néha élőben látni egy gólt, vagy egy nagyon ciki kihagyást. Egy kicsit nyitottnak kell lenni, és rögtön élvezni kezded. És közben a párod is örül, hogy vele együtt nézed.”

“Megyek és vásárolok! Veszek ruhákat, cipőket, találkozom a barátnőimmel, vagy felbringázom a hegyre és leülök a fűbe. Jógázom. Fagyizom. Egy hónap wellness!”

“Nálunk fordított a helyzet: a feleségem van oda a fociért, engem meg egyszerűen nem tud lekötni. Jellemzően, ha meccset néz, én közben a konyhában kísérletezem, mert szeretek főzni. Elviszem a gyereket trambulinozni, együtt ugrálunk. Filmet nézek a telefonomon. Vagy csak olvasok.”

“Szerintem aki hisztizik a vébé alatt, mert nem érdekli a foci, a másikat meg igen, annak csak nincs elég fantáziája és kreativitása. Simán le tudod kötni magad egy hónapra. A hiszti mondjuk akkor jogos, ha a meccs miatt kell rohanni hazafelé, vagy hozzá se lehet szólni a másikhoz. Vagy állandóan jönnek át a haverok, és söröznek meg ordibálnak a lakásodban. Az már túlzás, ott beszélni kell a dologról.”

És te hogyan éled túl a vébét?