4 dekoratív, jó illatú fűszer, ami kihajtja a legyeket a lakásodból

Bármelyiket, vagy akár mindet egyszerre is bevetheted.

A legyek távol tartása nemcsak légyirtó, légycsapó és szúnyogháló segítségével lehetséges, hanem mindezt megspékelheted még néhány fűszerillattal is, ami a te orrodat sem bántja, és még dekoratív is.

Bazsalikom

Nagyon érdemes beszerezned a piacon egy jó sűrű levelű cserepes bazsalikomot, mert nemcsak szépen mutat a konyhapulton, hanem az illata is csodásan olaszos hangulatot ébreszt. Főzéskor is összehasonlíthatatlanul jobb a szárított bazsalikomnál, és a legyek is gyűlölik. Szóval, ha bazsalikomillat terjeng a konyhádban, akkor az undorító rovarok messze elkerülik majd a helyiséget.

Menta

Hasonlóképp mentát is érdemes elhelyezned a lakásban: az ételek és italok ízét kiválóan megdobja a mentalevél, a legyek pedig sírva menekülnek ez elől is.

Levendula

Az örök klasszikus, ami csodásan díszíti bármelyik helyiséget, és rendkívül sok formában szerezheted be – sima vágott formában, zsákocskában, párnában, szappanként, illóolajként, illatosító gömbként, satöbbi. Míg te élvezed a finom, nyugtató illatát, a legyek nagy ívben próbálják elkerülni, mert ők viszont gyűlölik.

Szegfűszeg

Végül az édes illatú szegfűszeg is a barátod, ami akár egy kis tálkában kirakva is nagyon mutatós. Ha mégsem szereted annyira az illatát, akkor citromba szurkálva, vízzel teli tálkában, vagy az ajtón kívülre, illatzsákként felakasztva használd. Ez is nagyszerűen távol tartja a legyeket.

Melyik a kedvenc illatod: a bazsalikom, a menta, a levendula vagy a szegfűszeg?

Ha a szúnyogokkal is meggyűlik a bajod, vesd be ezeket a szúnyogriasztó módszereket!

Forrás: femina.hu

Képek: Pixabay

Kiemelt kép: Thinkstock

Kövess minket a Facebookon is:
Címkék: ,