Újít a McDonald’s: ezt irtják ki a választékukból

Ősidők óta kapni lehetett a gyorsétteremben, de szeptembertől megkezdik a szabotálását.

Egyelőre még csak Angliában és Írországban fog megtörténni, de franchise-ról lévén szó, jó esély van rá, hogy előbb-utóbb Magyarországra is elér majd a Meki újítása, mely szerint nem lehet többé műanyag szívószállal szürcsölni az üdítőket.

Az étteremlánc csak az Egyesült Királyságban (!) naponta 1.8 millió műanyag szívószálat használ fel, amelyek mindegyike több száz év alatt bomlik le.

Az említett területek éttermeiben ezért szeptembertől papír szívószálakra térnek át. A változtatásról már a norvég, francia és amerikai McDonald’s-okban is szó van; ha ezeken a helyeken is bevezetik, az bődületes mennyiségű műanyagszennyezéstől óvná meg a világot.

Nemcsak ők léptek azonban erre az útra: már több mint 60 fesztivál, köztük a világ legnagyobbja, a Bestival is bejelentette, hogy 2021-től műanyag szívószáltól mentesen várják a bulizni vágyókat. Nem tudni, miért csak akkortól, de ez is nagy előrelépés.

A műanyag ugyanis valóságos horrorrá változtatja a környezetet, jórészt az állatvilágot is – ezek a képek elég kemények, és mindent el is mondanak arról, mekkora baj van.

Forrás: LADBible