7 dolog, amit sose dobj a lefolyóba és a wc-be, ha nem akarsz szerelőt hívni

Ideig-óráig nincs következménye, de aztán hirtelen beüt a gebasz.

Sokan vannak, akik napi szinten hajigálják a csapok lefolyóiba és a wc-be az alábbi dolgokat, pedig ezzel kőkeményen veszélyeztetik a dugulást! Te legyél okos, az alábbiakat sose dobd a lefolyóba és a wc-be!

Fotó: thinkstock

Hajszálak

Sokan vannak, akik miután felsepernek, a hajszálakkal teli lapát tartalmát a wc-be szórják. Nagy hiba! A hajszálak pompás tömítőanyagot képeznek, és ha zsíros ételmaradékokkal keverednek, teljes dugulást okozhatnak egy idő után!

Rizs és tészta

Sose felejtsd el, hogy a tészta és a rizs nagy mennyiségű vizet képes felvenni, és ha a wc-be dobod a maradékot, ott nagyon megdagadhat, és eltömítheti a lefolyót.

Tojáshéj

Apróra összetörve se OK! Ezek a pici darabkák is könnyen elakadhatnak, és az egyéb ételmaradékokat felfogva olyan dugulást okozhatnak, hogy annak szakember lesz a vége.

Liszt

A liszt csak por, és mehet a lefolyóba? Nem jó gondolat! Ha a liszt vízbe kerül, egy ragadós massza lesz belőle!

Gyógyszer

Az csak az egyik dolog, hogy a gyógyszerek nem oldódnak fel a vízben, és dugulást idézhetnek elő. Másrészt környezetszennyező mutatvány is beleeregetni őket a lefolyóba! Ne veszélyeztesd a vízi élővilágot ezzel!

Csikk

A cigicsikk igen gyorsan megszívja magát, és a többi szennyeződéssel együtt könnyen eltömítheti a lefolyót. És szintén környezetszennyező!

Fültisztítók, tamponok

Szintén jó kis dugulást idézhetsz elő velük, sose dobd a wc-be ezeket!

Forrás: filantropikum