Az Avatar 2 és 3 részben kész, és a 4-5-höz is megvan már a forgatókönyv

Vajon tényleg szükség van egy ötrészes sorozatra a sikerfilmből?

Majdnem egy évtizeddel a nagy sikerű első rész után napvilágot látott a hír, hogy az Avatar női főszereplőjét, Neytirit alakító Zoe Saldana befejezte a 2. és a 3. részekhez készülő jeleneteit. A film rajongóinak ez végre egy megerősítés arra vonatkozólag, hogy lesz folytatás, és halad is a forgatás.

Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Egy érdekes videó arról, hogyan készül egyetlen rövid jelenet:

Persze van kifogás a lassúságra: állítólag a 3D-technika nem szuperált úgy, ahogy kellett volna, a forgatások legtöbb helyszínét szolgáltató Új-Zélanddal financiális viták robbantak ki, és

a film zeneszerzőjének, James Hornernek váratlan halála is megakasztotta a folyamatot.

(Mint ismeretes, James Horner 2015 júniusában lezuhant magánrepülőjével, amit egymaga vezetett.)

És végül is az első rész elkészítése is 10 évet vett igénybe az aprólékos animációs technika miatt – szóval igazából minden csak a szokásos ütemben halad.

Mindeközben azonban James Cameron az Avatar 4 és az Avatar 5 forgatókönyveit is elkészítette már. Hát, közel 10 év alatt volt is ideje megírni őket, a kérdés inkább az, hogy biztosan kell ebből 5 részt csinálni?

Míg az Avatar rendezője és színészei nagy örömmel népszerűsítik a készülő folytatásokat, Tom Hanks elárulta, hogy utálja népszerűsíteni a filmjeit. Itt elolvashatod, miért!

Forrás: LADBible