Még a kőszívet is meglágyítják az ölelkező állatok – videó

Mindenkinek szüksége van az érintésre.

Húsz másodpercnyi ölelés szinte csodát tesz az emberi szervezettel. Ennyi fizikai kontaktus után már tapasztalható a szervezetben az oxitocin, azaz a szeretethormon szint növekedése. Ennek a hormonnak egészségmegőrző és gyógyító szerepe is van: csökkenti a stresszt, a szorongást, lejjebb viszi a vérnyomást, sőt, még a memóriára is kedvezően hat. Természetesen ez akkor működik, ha olyan ember ölel, akit kedvelünk, ha egy idegen tolakszik be a privát szféránkba, az inkább stresszhormont szabadít fel.

Sőt, már maga az érintés látványa is pozitív hatással van ránk, melegség önti el a szívünket, ha például egy ölelkező családot látunk. Vagy éppen állatokat – ezt most tesztelhetjük az alábbi videót megnézve is.

Akinek van háziállata, azt tapasztaltatja, hogy képesek a kutyák és macskák addig törleszkedni, amíg el nem érik, hogy a gazdi megsimogassa őket, egyértelmű, hogy ők is igénylik a fizikai kontaktust. Azt viszont, hogy ők ölelnének, ritkábban látni, de úgy tűnik, nekik sincs ellenükre. Különleges felvételek következnek!

Emotional animals

They are really emotional!

Közzétette: Daily Viral Stories – 2018. március 25.