Így vágja tönkre az irigység a testi-lelki egészséget

Összehasonlítgatás helyett jobb ötlet arra koncentrálni, amid megvan az életben.

Miért éreznek az emberek irigységet?

Laura Maria Cojocaru pszichoterapeuta szerint irigységet okozhat az, ha valakinek alacsony az önbizalma, ha mindentől fél, vagy ha lusta megvalósítani a saját vágyait, és igyekezni az elvárásai szerint alakítani az életét. Ezekben az esetekben ugyanis, ha találkoznak valakivel, akiről süt, hogy elégedett, vagy ha valakiről úgy gondolják, hogy bizonyos szempontból jobb az élete, akkor irigységet éreznek.

Forrás: freepik

Hogyan hat az irigység a testi-lelki állapotra?

Az irigység egy zaklatott, stresszes, frusztrált állapot, ami miatt harag és szomorúság is kialakulhat. Ha tartósan fennáll, akkor könnyen depresszióhoz, alvászavarokhoz és akár depresszióhoz is vezethet. Ez pedig meggyengítheti az immunrendszer működését, és különféle testi problémák, betegségek is megjelenhetnek a talaján.

Mit tegyél, ha irigységet érzel?

Természetes, hogy időnként mindenkiben felbukkan az irigység érzése, a lényeg, hogy ne ragadj benne hosszú távon. Gondolj azokra a dolgokra, amiket sikerült elérned az életben. Ha pedig azt látod, hogy valakinek jobban megy az élete, akkor érdemes inkább tanulni belőle, hogy hogyan csinálta, és inspirációt meríteni belőle.

Forrás: filantropikum