“Az, hogy nincs lábam, az nem jelenti azt, hogy nem tudom megtenni a lehetetlent!”

Egy laza félmaraton terepen, akadályokkal, lábak nélkül.

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Spartan Race. Mi is ez? Egy terepfutóverseny, melyen futás közben számos extrém akadályon kell túljutnunk. Ilyen például a tűz felett átugrás, homokzsákcipelés, palánkon átmászás, jéghideg vízben megmártózás.

Az első ilyen extrém versenyt 2010-ben rendezték meg Amerikában, majd az évek során világméretűvé nőtte ki magát. Hazánkban 2014 óta szerveznek ilyen viadalokat. Különböző hosszokat lehet teljesíteni, a legkisebb táv nagyjából 5 kilométeres 20 akadállyal, a két leghosszabb a félmaratoni és a maratoni táv 30, illetve 60 akadállyal.

Ebből a félmaratoni, 21 kilométeres távot teljesítette Kacey Maccalister is. És hogy ő miért különleges? Mert lábak nélkül csinálta végig.

Kacey hatévesen, egy balesetben veszítette el lábait. Egy kétsávos úton kellett átkelniük, hogy eljussanak nagymamája házához Testvérei már átmentek, ő pedig még várakozott. Pont akkor lépett ki hirtelen az útra, amikor egy kamion elszáguldott. Az egyik lábát azonnal levágta, a másikat roncsolta a jármű. Annyira, hogy a kórházban sem tudták megmenteni, így mindkét lábát amputálták, tulajdonképpen csoda, hogy életben maradt.

„Az, hogy nincs lábam, az nem jelenti azt, hogy nem tudom megtenni a lehetetlent.” – azóta ezzel a életszemlélettel teljesít olyan dolgokat, amelyekbe a legtöbb ép testű ember bele sem mer vágni.

A Spartan Race csak egy ezek közül…