“Inkább szívná a rendes cigit” – vélemények az elektromos cigarettáról

Úgy tűnik, nem feltétlenül jobb megoldás.

Egyre többen térnek át az elektromos cigarettára a rendesről, mert egészségesebbnek mondják – habár ezt is megkérdőjelezték már -, olcsóbbnak számolják, és sokan a leszokás első lépéseként is alkalmazzák. De az e-cigi hosszútávon talán még több bosszúságot is okoz. Egymástól függetlenül kérdeztünk meg férfiakat és nőket, akiknek közvetve vagy közvetlenül érint az elektromos cigi jelensége. A válaszokból szemezgetünk.

“Nagyon örültem, amikor a párom úgy döntött, hogy áttér az e-cigire. Szépen bevásárolt hozzá, még magát a likvidet is saját maga löttyintette össze, miután jó alaposan kitanulta a netről, hogyan kell. A normál cigit meg letette – legalábbis egy időre.

Aztán jöttek az iszogatások meg a péntek esti lazulások, amikor ‘muszáj a rendeset szívni, mert az ital mellé mégiscsak az jó’.

Még ezzel is úgy voltam, hogy jobb, mint ha mindig azt szívná. Csak aztán a kocsiból kiszállva is elszívott egy rendeset, meg egy-egy ebéd után is, meg séta közben. Mellette viszont a kocsiban és a belterekben ment az e-cigi. Összegészében az lett belőle, hogy mindkettőt szívni kezdte. Ennek semmi értelme.”

“Mindig rohangálnom kell az ilyen-olyan lötyikért, amik a cigimbe kellettek, és ami nekem kellett, azt nem árulták akármelyik dohányboltban. Jó sok plusz köröm volt már emiatt.”

“Filmnézés közben szörcsögő hang és gőzfelhő a tévé előtt. Autózás közben szörcsögő hang és gőzfelhő a szélvédő és az orrom közé szorulva. Majd’ megőrültem, és egy idő után már azt kívántam, inkább szívná a rendeset. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy szakítottunk.”

“Egészen jó addig, amíg el nem romlik. Akkor aztán dönthetsz, hogy mész venni a rendes cigit, vagy szenvedsz. Mert csak úgy új e-cigit venni azért nem egy gyors és olcsó mulatság. Szerintem még gyerekcipőben jár a technológiája.”

“Kevésbé érzem károsnak, de ez azzal jár, hogy nem is ugyanolyan érzés, mint a rendes cigi. Hiányzik az is, hogy legyen egy eleje meg egy vége, sokszor azon kapom magam, hogy már vagy húsz perce pöfékelek.”

Te mit gondolsz az elektromos cigiről?

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!