“Inkább szívná a rendes cigit” – vélemények az elektromos cigarettáról

Úgy tűnik, nem feltétlenül jobb megoldás.

Egyre többen térnek át az elektromos cigarettára a rendesről, mert egészségesebbnek mondják – habár ezt is megkérdőjelezték már -, olcsóbbnak számolják, és sokan a leszokás első lépéseként is alkalmazzák. De az e-cigi hosszútávon talán még több bosszúságot is okoz. Egymástól függetlenül kérdeztünk meg férfiakat és nőket, akiknek közvetve vagy közvetlenül érint az elektromos cigi jelensége. A válaszokból szemezgetünk.

“Nagyon örültem, amikor a párom úgy döntött, hogy áttér az e-cigire. Szépen bevásárolt hozzá, még magát a likvidet is saját maga löttyintette össze, miután jó alaposan kitanulta a netről, hogyan kell. A normál cigit meg letette – legalábbis egy időre.

Aztán jöttek az iszogatások meg a péntek esti lazulások, amikor ‘muszáj a rendeset szívni, mert az ital mellé mégiscsak az jó’.

Még ezzel is úgy voltam, hogy jobb, mint ha mindig azt szívná. Csak aztán a kocsiból kiszállva is elszívott egy rendeset, meg egy-egy ebéd után is, meg séta közben. Mellette viszont a kocsiban és a belterekben ment az e-cigi. Összegészében az lett belőle, hogy mindkettőt szívni kezdte. Ennek semmi értelme.”

“Mindig rohangálnom kell az ilyen-olyan lötyikért, amik a cigimbe kellettek, és ami nekem kellett, azt nem árulták akármelyik dohányboltban. Jó sok plusz köröm volt már emiatt.”

“Filmnézés közben szörcsögő hang és gőzfelhő a tévé előtt. Autózás közben szörcsögő hang és gőzfelhő a szélvédő és az orrom közé szorulva. Majd’ megőrültem, és egy idő után már azt kívántam, inkább szívná a rendeset. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy szakítottunk.”

“Egészen jó addig, amíg el nem romlik. Akkor aztán dönthetsz, hogy mész venni a rendes cigit, vagy szenvedsz. Mert csak úgy új e-cigit venni azért nem egy gyors és olcsó mulatság. Szerintem még gyerekcipőben jár a technológiája.”

“Kevésbé érzem károsnak, de ez azzal jár, hogy nem is ugyanolyan érzés, mint a rendes cigi. Hiányzik az is, hogy legyen egy eleje meg egy vége, sokszor azon kapom magam, hogy már vagy húsz perce pöfékelek.”

Te mit gondolsz az elektromos cigiről?