Nem dobod ki többé a használt teafiltert, ha megtudod, mennyire megkönnyíti az életed

Megkímél rengeteg háztartási macerától.

Mi mindenre jó a használt teafilter?

Fotó: pixabay

Remekül szagtalanít!

Ezért ahelyett, hogy a kukába dobnád, érdemes betenni a hűtőszekrénybe, a hamutartóba, vagy épp az edzőcipőbe az esti futás után.

Ha fokhagymát vagy halat pucoltál,

akkor hiába mosod le folyékony szappannal a kezed, még utána is érződik az erőteljes szag rajta. Ilyenkor bonts meg egy teafiltert, majd dörzsöld szét a tartalmát a kezeden, ez eltávolítja a maradék szagot is.

Bőrradírnak sem utolsó

Ha átdörzsölöd a bőröd a teafilter tartalmával, akkor azzal remekül leradírozod az elhalt hámsejteket, és felpezsdíted a vérkeringésed. A bőröd ettől frissebb és üdébb lesz.

Meleg fürdő

Tegyél pár használt teafiltert a kádba, öntsd fel meleg vízzel, majd vegyél egy 20-30 perces fürdőt benne. A teában lévő antioxidánsok megvédik a bőrt a környezet káros hatásaitól. A gyógynövény teafilterekkel extra hatásokat is elérhetsz, a levendula belazít, a kamilla gyulladáscsökkentő, a cickafark pedig női bajok esetén előnyös igazán.

Szájvíz

A használt teafilterből főzz le egy gyengébb teát, majd használd fogmosás után, szájvíz gyanánt. Segít elpusztítani a baktériumokat, friss leheletet biztosít.

Forrás: hazipatika