A kamionos egy életre megtanulta a kislánytól, hogyan kell biciklist előzni – videó

Csak egy kézjel, de benne van minden.

Bringával közlekedni sportnak, kikapcsolódásnak is jó, amellett, hogy viszonylag gyorsan eljuthatunk vele úticélunkhoz. Nagy autósforgalom mellett viszont veszélyes is, mert a sofőrök sokszor nem tartanak elég nagyon távolságot a kerékpárostól előzés esetén. A minimális 1 méter, országúton 1,5 méter lenne, de persze minél nagyobb, annál jobb.

A northamptonshire-i Jones-család igazi biciklis família, 3 gyerekükkel úgy járják az országot, hogy egy-egy „félbiciklit” az anya és az apa kerékpárja mögé csatolnak. Az apuka mögött tekert a négyéves Rhoda, akinek a kormányára egy kamera van szerelve, így láthatjuk, hogy mi történt.

Tulajdonképpen csak annyi, hogy egy kamionos a lehető legnagyobb oldaltávolságot tartva, a másik sávban előzte őket, így biztonságban érezhette magát apa és lánya a böhöm nagy jármű mellett is. A kislány pedig felfelé mutató hüvelyujjával mutatta a sofőrnek, hogy ezt megköszöni.

Az internet imádja a kislány reakcióját, amit kiderült, hogy az apuka súgott neki. És persze a kamionos is példamutatóan viselkedik, amiért járt neki a „jutalom”. A kis Rhoda pedig szülei segítségével már óvodás korában megtanulta a biztonságos közlekedés alapvető szabályait.