7 nyári trükk: hogyan ne csúszkáljon a napszemüveg a fejeden, és hogyan ne fújja fel a szél a szoknyádat?

Rém egyszerű megoldások a problémákra, amik már oly régóta bosszantottak.

Izzadás, klórvíz, alattomos kis szoknyafelfújó szellők, ide-oda csúszkáló napszemüveg… annyi kis bosszúságot okoz a nyár, amiket persze örömmel vállalnánk egész évben, de azért mégiscsak jó lenne, ha szolgálna rájuk valamilyen megoldás.

Nos, íme!

1. Használj hintőport dezodorként!

Ha úgy tapasztalod, hogy semmilyen fújós, golyós vagy krémdezodor nem igazán működik, használj hintőport! Teljesen magába szívja az izzadtságot, és biztosítja, hogy a bőröd matt maradjon. Szórhatsz belőle a cipődbe is: kiválóan megelőzi a lábszagot.

2. Húzz befőttes gumit a napszemüveged szárára!

Ugye, milyen banálisan egyszerű megoldás a problémára, ami már oly régóta idegesített? Ha két vékony kis befőttes gumi ül a szemüveged szárain, akkor a szemüveg nem fog csúszkálni és lerepülni a fejedről.

3. Kenj kókuszolajat a hajadra, mielőtt a habokba veted magad!

Nem bírod az uszoda-és tóvíz utáni állapotot a hajadon? Megértjük. Ezentúl kend be a fejedet kókuszzsírral, mielőtt úszni mész. Meg fogsz lepődni, milyen szépen megőrzi a hajad a puha tapintását a klór és a tóvíz után is.

4. Készíts kávéjeget!

Ha imádod a kávét, de a nyári melegben nem bírod forró állapotában, akkor a lefőzött kávét öntsd a jégkockatartóba és fagyaszd le, majd ezeket a kávéjégkockákat tedd a hűsítő nyári italokba!

5. Tedd a telefonod légmentesen zárható zacskóba és úgy vidd a strandra!

Se homok, se víz, se kosz nem éri majd, és ugyanúgy tudod használni.

6. Ruhacsúszkálás lecsúszás ellen: testragasztó!

Bizony, vannak már olyan testragasztók, amik teljesen kíméletesek a bőrödhöz, és közben segítenek, hogy a ruhadarabjaid ott maradjanak, ahol maradniuk kell. Mert valljuk be: nem néz ki olyan jól, ha egy csőtop felett ott virít a melltartópánt, a pánt nélküli melltartó viszont tud rakoncátlankodni. És persze az sem túl csodás érzés, amikor a harisnyát már eldobtad a nagy melegben, a kisszoknyád viszont folyton felcsúszkál a combodon.

Érdemes keresned vagy rendelned ilyesmit, például innen.

7. Fellibben a szélben a szoknyád? Vesd be ezt!

Ha voltál már abban a ciki helyzetben, amikor a lenge kis szoknyád fellibbent a szellőben, nyilvános megtekintést biztosítva ezzel a bugyidnak és a popódnak, akkor tudod, milyen kínos érzés ez. De van egy egyszerű megoldás.

Fogj egy pár pénzérmét, majd a szoknyád alsó szegélyét, ott, ahol föl van hajtva és vissza van varrva, néhány helyen – legjobb, ha elöl is és hátul is két-két ponton – bontsd ki egy kicsit. Tedd be az érméket, majd varrd vissza a szegélyt, vagy ragaszd vissza ruharagasztóval.

Még nem vagy kész a bikinialakkal? Tartsd be ezeket az aranyszabályokat, és megindul a fogyás!

Forrás: Bright Side