A “vérfarkas” hónapokon át ácsorgott az út mellett, mire valaki oda mert menni lerántani a leplet a furcsaságról

Megelevenedni látszottak a legendák.

Vérfarkasokkal többnyire csak legendákban, könyvekben és filmekben találkozunk, és nem nagyon hiszi senki, hogy a valóságban is léteznek, ám a kaliforniai Madera Ranchos lakóinak körében elterjedt a szóbeszéd, hogy egy vérfarkas járkál a gyümölcsöskertek körül. A furcsa lényt leggyakrabban mégis az út mellett látták ácsorogni. Hónapokon át látták ott, ám senki sem tudta, hogy mi is lehet valójában, és mennyire veszélyes, így nem merték megközelíteni.

Fotók forrása: happiest

Mígnem egy asszony meg mert állni az állat mellett, készített róla néhány fotót és feltöltötte Facebookra. A képeket meglátva Megan Bowe állatvédő a helyszínre sietett, és meg merte tenni azt, amit hónapok óta senki: megközelítette a különös lényt. Amit látott, attól eleredtek a könnyei.

Látta, hogy a lény már alig bír felállni, talán a végét járja. Ahogy még közelebb ment, rájött, hogy a ‘vérfarkas’ egy vészesen alultáplált és elhanyagolt német juhász keverék. Elnevezte Királynak, betette a kocsijával, és rohant vele az állatorvoshoz. Király egy percig nem ellenkezett, sőt: boldog volt, hogy valaki foglalkozik vele.

Az állatorvosnál kiderült, hogy nagyon rossz állapotban van Király: rühes, eltört a medencéje és a farka, számos más betegségben és sérüléstől is szenvedett. Úgy nézett ki, mintha idős kutya lenne, közben még csak 1 éves volt. Az orvos szerint hónapokkal ezelőtt üthették el, a csontjai rosszul forrtak össze, és nem nagyon volt ereje ahhoz, hogy élelmet szerezzen magának.

Megan mindent megtett a kutyáért, ápolta és szeretgette. A többi kutyától elszeparálva tartotta, mert  a kutyus néhány betegsége fertőző volt. Eleinte nagyon kis adag ételeket tudott enni csak a kutya, fokozatosan lehetett növelni az adagot. Fontos volt feltáplálni, hogy a szükséges műtéteket el lehessen végezni rajta.

Hónapok kellettek ahhoz, mire meg lehetett műteni Királyt. Fájdalmai és szenvedései ellenére addig is nagyon hálás és szeretetteljes kutyának bizonyult. Mindig Meganhoz bújt, az ölébe hajtotta a fejét.

Szerencsére a műtétei jól sikerültek, és sikerült felépülnie.

Szörnyű belegondolni, hogy hosszú hónapokon át senki nem segített neki, most viszont végre azt az életet élheti, amit mindig is megérdemelt volna.

Olvastad már a 30 centis lánccal a radiátorhoz kötött pitbull történetét?

Forrás: happiest