Se vécé, se semmi: 17 órán át szó szerint meg se moccant a repülő egyik utasa

Gyakorlatilag egy állandó alvó üzemmódba kapcsolhatott.

Nagy újdonságnak számít az ausztráliai Perthből Londonba indított közvetlen repülőjárat (Qantas 787-9 Dreamliner), ami egy 17 órás utat jelent. A járaton speciális felméréseket végeztek az utasok szervezetében lejátszódó, időeltolódás-okozta folyamatokról, aminek része volt, hogy az erre vállalkozókra testi aktivitást figyelő műszereket szereltek.

Waldie/Bloomberg (Getty Images)

Így történt a megdöbbentő eset, mely szerint az egyik utas gyakorlatilag egy-két minimális megmoccanástól eltekintve szoborként ülte végig a 17 órát. Egyetlen egyszer sem állt fel, de a székében is mozdulatlanul ült.

A férfi csuklójára és combjára erősített műszerek kimutatásait többször is újraellenőrizték a kutatók – annyira nem akarták elhinni, amit látnak. Volt olyan műszer, ami nulla aktivitást mutatott.

A minden bizonnyal igen különleges fiziológiai szükségletekkel bíró utas egyébként business classon utazott, ahol a széket teljesen hátra lehet dönteni, hogy ágy legyen belőle. Szóval a kényelem megvolt, de ez azért így is durva. Te el tudod képzelni, hogy mondjuk reggel 8-tól éjjel 1-ig egyáltalán ne állj fel egy székből és csak egy helyben ülve létezz, mint valami növény?

Forrás: Daily Mail

Kiemelt kép: Pixabay