Ajándéknak tekintette rákbetegségét a 32 évesen elhunyt milliomos

A világ legdrágább cuccaiban élvezte az életet diagnózisáig, onnantól azonban pálfordulatot vett.

Ali Banat egy muszlim hitvallású ausztrál üzletember volt, akit 32 évesen vitt el a rák. A fiatal férfi valósággal fürdött a pénzben: Louis Vuitton cipőben, Ferrarival fotózkodott.

Amikor megtudta, hogy gyógyíthatatlan beteg, eladományozta a vagyonát és eladta a biztonságtechnikai cégét, majd Afrikába repült, ahol többek között iskolát építtetett a Togóban élő szegény gyerekek számára. Alapítványt is létrehozott, hogy világszerte segíthesse a nélkülözőket.

Egy videójában úgy fogalmaz: a rákot ajándékként fogja fel, ami felnyitotta a szemét arra, mi az igazán fontos tett. Arra kérte követőit, hogy folytassák, amit elkezdett.

Terve szerint egy falunak kell megépülnie, ahol több mint 200 özvegy és 600 árva élhetne, minikórházzal és orvosi segítséggel.

Cikkünk készültekor a támogatói már 270 millió forintnak megfelelő adományt küldtek a kezdeményezésének folytatásához.

Az immáron elhunyt Banat hangsúlyozta üzenetét utolsó videóiban: mindenkinek találnia kellene egy küldetést, amit a jóért tesz. Nem kell, hogy mi magunk kreáljuk meg a teljes ötletet, valaki máséhoz is csatlakozhatunk, de fontos, hogy ezt tegyük, mert – mint önmaga vallja – mindannyiunknak el kell majd számolnunk tetteinkkel az Ítélet Napján.

Forrás: Mirror

Képek: Instagram