10 tipp, hogy hangyamentes legyen a lakás és a kert

Nyáron a hangyák hajlamosak mindent ellepni – 10 szuperpraktika, amivel könnyen és gyorsan megoldhatod a bosszantó hangyaproblémát!

Költöztetés

Tegyél egy cserépbe nedves földet vagy mulcsot, és ezt fordítva tedd rá a hangyabolyra. Ha a hangyák beleköltöznek, egy lapát segítségével tedd a cserepet az új helyre. Praktikus, és még hangyát gyilkolni se kellett hozzá.

Fotó: freepik

Permetezés természetesen

300 gramm friss vagy 30 gramm szárított ürömöt tegyél bele 10 liter vízbe tegyünk és hagyd így 2 hétig. Aztán az egészet öntsd a hangyabolyra.

Bejárat elzárása

Kutasd fel, hol mennek be a házba ahangyák,majd zárd el ezeket a réseket agyaggal, ragasztóval vagy szilikonnal.

A jó öreg kréta

A hangyák nem szeretik valamiért a krétát, ezért, ha vastag vonalat húzol az ajtók és ablakok előtt,akkor azzal kizárod őket.

Fotó: pixabay

Fűszernövények

Tegyél kakukkfüvet, borókát, turbolyát, citromfüvet, levendula olajat vagy levendula virágot a hangyák vonulási útjába. Ezektőlnemtudnak rendesen tájékozódni.

Citrom, ecet, fahéj

Az intenzív szagoktól menekülnek a hangyák, fordulj bátran ezekhez az anyagokhoz.

Óvatosan az állateledellel!

A hangyák imádják a cica- és kutyakaját,ezért figyelj rá, hogy ne legyen sosem maradék kedvenceid tálkájában!

Ételek

Figyelj rá, hogy sose hagyj elől ételt szabadon, mert az nagy vonzerő a hangyáknak. Mindent takarj le, és szorosan zárj le!

Cukros biocid

Nem egy humánus módszer. A kockacukorra cseppentetett biocidet a hangyák beviszika bolyba, így atöbbi hangyát is megölik :(. Inkább próbáld ki a természetes módszereket,mielőtt ezt választod!

Csali csapdák

Rovarölő szert tartalmazó csapdák, amik működnek ugyan, de van ennél hangyabarátabb megoldás is!

Neked mi vált be?

Forrás: hobbikert