3 szúnyogriasztó módszer, amit imádni fogsz

Nemcsak szúnyogháló és Chemotox van ám a világon.

Tudjuk, hogy a tápláléklánc meg a rovarok milyen fontosak, de miért kell a szúnyogoknak az embervért is szeretniük?

Mindenesetre, ha már ezt nem tudjuk megváltoztatni, tegyünk meg mindent a szúnyogmentes nyárért! És több minden van, amit tenni lehet, mint hinnéd!

Íme 3 tutijó tipp a szúnyoghálón és a boltban vásárolt szúnyogriasztón, na meg a kézzel tapsikolós szúnyoggyilkoláson túl.

1. Illóolaj

Szerezz be citronella és citromfű illóolajat, és azokkal illatosítsd be a lakást! A szúnyogok gyűlölik az illatukat, úgyhogy nem lesz annyira kedvük berepülni a réseken.

Fotó: Pixabay

2. Saját készítésű szúnyogriasztó gyertya

Fogj egy teljesen sima, illattalan gyertyát vagy mécsest. Gyújtsd meg, hagyd, hogy egy pár percig égjen és megolvadjon a kanóc körül a viasz. Ezután fújd el a gyertyát, és ebbe az olvadt viaszba csöpögtess citronella, borsmenta vagy teafa illóolajat, vagy akár mindet együtt. Pár perc, és az újra megszilárduló viasszal kész is a szúnyogriasztó gyertyád – ismét meggyújthatod!

Minél többet készítesz, annál hatékonyabban tartod távol a szúnyogokat és más bogarakat; főleg kerti partik közben érdemes bevetni.

Fotó: Thinkstock

3. Szúnyogriasztó a bőrödre

Nem kell a fura összetevőjű Offot és társait vásárolnod. Olvassz meg kókuszzsírt, csöpögtess bele a fentebb emlegetett olajokból, majd várd meg, hogy ismét megszilárduljon, és kend be vele a bőrödet! (Önmagában, higítás nélkül viszont sose kenj illóolajat a bőrödre!)

Próbáld ki a fenti praktikákat, és számolj be nekünk kommentben, mennyire váltak be!

Forrás: kuffer.hu

Kiemelt kép: Pixabay