7 kence, amiről nem is gondolnád, hogy a bőrgyógyászok feketelistáján szerepel

Bizony, érdemes vigyázni ezekkel a termékekkel, ha meg akarod őrizni bőröd egészségét.

Az emberi test egyik legsebezhetőbb alkotóeleme a bőr, hiszen ez az a testrészünk, ami elsőként érintkezik a külvilággal. A bőrünk várfalként őrzi szervezetünket, és sokszor kellemetlen behatásokkal is találkozik. Gondoljunk csak egy szimpla leégésre, vagy éppen fizikai sérülésekre. Ezeken felül mi is okozhatunk kárt a bőrünknek, ha nem megfelelő szerekkel ápoljuk. Az alábbiakban hét olyan terméket mutatunk be, amiket bőrgyógyászaink sem szívesen használnak.

Faszén arcmaszkok

Manapság már tömérdek mennyiségű arcmaszk közül válogathatnak a hölgyek, azonban a faszén alapú maszkokat érdemes hanyagolni, legalábbis a bőrgyógyászok szerint. Elmondásuk alapján ezek azon felül, hogy fájdalmasak, károsítják is a bőr szerkezetét. Összetevőik sok esetben olyan agresszívek, hogy visszafordíthatatlanul roncsolják a bőrsejteket.

Kéz- és testápolók

A bőrgyógyászok általában az olyan krémeket preferálják, amelyek nehezebbek és sűrűbbek a testápolóknál. Ennek egyszerű oka van. Míg a sűrűbb krémek behatolnak a bőrbe és meggátolják a nedvesség elvesztését, addig a testápolók nem, hiszen jóval magasabb víztartalommal rendelkeznek. Ezért a testápolók használata nem feltétlenül száraz bőrre ajánlott elsősorban.

Barnító olajok

Szintén nem a bőrgyógyászok kedvence a barnító olaj, ami kifejezetten alacsony védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen, továbbá eltömíti a pórusokat, így a legkevésbé sem egészséges a bőr számára.

Fényvédő permetek

Hamarosan itt a nyár, jön a strandidő, ezzel együtt pedig gondolnunk kell a bőrünk védelmére is. Napégés elleni krémek tömkelege van jelen a piacon, azonban ezek között is van, amelyik kevésbé hatékony. Ilyen például a fényvédő permet, ami azon kívül, hogy nem lehet elég vastagon felvinni a felületre, mielőtt a bőrbe jutna, rengeteget veszít fontosabb, aktív hatóanyagaiból. Érdemes tehát ebben az esetben is a hagyományos krémeknél maradni.

Hidrokortizon tartalmú krémek

A hidrokortizont tartalmazó kenőcsöket általában bőrbetegségek esetén szokták felírni az orvosok, azonban erős szteroidok lévén nem éppen a bőrgyógyászok kedvencei. Ennek ellenére sokan használják őket, pedig hosszútávon kiütéseket, vagy akár bőrgyulladást is okozhatnak.

Lábmaszkok

Bizony, az arcmaszkok után itt vannak a lábmaszkok is. Aki még nem próbálta ezen termékeket, ne most kezdje el, hiszen érdemes tudni róluk, hogy a lábkrémek pozitívumain felül szinte semmi egyedit nem tudnak felmutatni, sőt, kényelmi szempontból sem a legelőnyösebbek. Szóval a bőrgyógyászokkal egyetemben azt javasoljuk, maradj a jól bevált krémeknél.

Kókuszolaj

Napjainkban nagyon trendinek számít a kókuszolaj, különösen otthoni használata miatt annyire népszerű. Mondanunk sem kell, hogy bőrgyógyászaink szerint vannak sokkal jobb opciók is a mindennapos arcápolásra. A kókuszolaj ugyanis rendkívül olajossá teszi a bőrt, aminek hatására eltömődnek a pórusok és megjelennek azok a fránya pattanások is.

Forrás: Bright Side

Képek: Pixabay