12 érdekes tény Freddie Mercuryról

Bizony, még mindig lehet újat mondani a Queen együttes egykori lehengerlő énekeséről.

Freddie Mercury kétségtelenül megváltoztatta a zenét a maga idejében. A Queen együttes élén olyan rockslágereket alkotott, amik mindmáig halhatatlanok. A csapat egykori énekesének és dalszerzőjének halála óta folyamatosan derülnek ki újabb és újabb érdekességek róla, mi ezek közül hoztunk el neked néhányat.

1.

Amikor egyszer megkérdezték tőle, hogy a zenekar egyik leghíresebb szerzeménye, a Bohemian Rhapsody miről is szól pontosan, Freddie ennyit válaszolt: “A dalnak nincsen jelentése, az összes benne szereplő rím értelmetlen.”

2. 

Leghosszabb kapcsolata egy nővel, Mary Austinnal volt, akire aztán halála után minden vagyonát hagyta, beleértve pénzét, házát és a jogdíjas szerzeményeit. Több dalt is írt róla, az egyik leghíresebb ezek közül a “Love of my life” című.

Fotók: Dave Hogan/Getty Images

3.

Énekes kollégája, Roger Daltrey egyszer így beszélt Mercuryról: ” A valaha volt legnagyobb rock and roll énekes. Ő bármit el tud énekelni, bármilyen stílusban. Akár a sorok között is képes megváltoztatni a stílusát, Istenem, egy igazi művész.”

4.

Egy időben Freddie Mercury és Michael Jackson közös dalokon dolgoztak, azonban nagyszabású terveiket hamar tönkretette Jackson háziállata, egy láma, akit mindig magával vitt a stúdióba. A rakoncátlan állat miatt aztán a kollaborációból sajnos nem lett semmi.

5.

Freddie Mercury egy időben tíznél is több cicát tartott otthon. Az 1985-ös Mr. Bad Guy című albumának egyik számát pedig egyenesen nekik címezte.

6.

Együttesének nevéről egyszer így nyilatkozott: “Nyilvánvalóan nagyon fejedelmi név, ami pompásan hangzik. Nagyon erős és univerzális név. Tisztában vagyok a másodlagos jelentésével, de ez csak egy aspektusa.”

7.

Freddie Mercury életének utolsó hat évében egy ír férfivel, Jim Huttonnal élt együtt, aki végig ápolta őt betegsége alatt és a halálos ágyánál is mellette volt.

8.

Freddie az 59. helyen végzett a BBC által kihirdetett, “A 100 legnagyobb Brit” szavazáson, annak ellenére, hogy ő Zanzibár szigetén született.

9.

A svájci Montreuxban 1996. november 25-én egy Freddie Mercury szobrot állítottak fel.

Kép: Wikipédia

10.

Freddie Mercury születési neve eredetileg Farrokh Bulsara volt, amit legálisan 1970-ben, a Queen együttes alapítása környékén tudott megváltoztattatni.

11.

Annak ellenére, hogy a színpadon rikító és ellenállhatatlanul erős személyiségnek tűnt, Freddie a magánéletben szégyenlős természet volt, aki alig akart interjúkat adni.

12.

Freddie kedvenc előadója Aretha Franklin és Jimi Hendrix volt.

Ha még több érdekességet szeretnél megtudni Freddie Mercury varázslatos személyiségéről, látogass el ide.

Forrás: Bored Panda

Kiemelt kép: Steve Jennings/WireImage