Se szőr, se szag: 5 szuper takarítótipp, ha háziállatod van

Ha ezeket beveted, megszűnik az örök hajsza a szőr-sártenger és közted.

Kutya, cica, mérési hi… ja, bocsánat. Ha nem értetted, nem fontos.

Szóval a háziállatok, ugye, cukik. Imádjuk, tutujgatjuk, tanítgatjuk, ugráltatjuk őket. Csak aztán ott van az a sok szőr, meg sár, és rosszabb esetben egy kis pisi-kaki is, amit cserébe hagynak nekünk.

Mik a leghatékonyabb megoldások? Ezeket olvashatod alább.

A jó öreg szódabikarbóna

A szódabikarbónát már-már megszokhattad, mint állandó tuti tippet az ilyesféle cikkeinkben. Ha beledörzsölöd a kanapéba, majd jól kiporszívózod, meg fog szűnni az a kellemetlen állatka-szag, amit a bútor magába szívott.

Az állat bundájára is mehet!

Hacsak nem valami nagyon spéci, nagyon kényes bundájú állatod van, nyugodtan dörzsöld át a kis (nagy?) testét is szódabikarbónával, amit utána jó alaposan kifésülgetsz belőle. Ez remekül csökkenti majd a kibocsátott szagokat.

Fotó: Pixabay

Gyors fürdetés fürdetés helyett

Két fürdetés között is felfrissítheted kisállatod bundáját, ha egy szórófejes flakonban összekeversz egy rész vizet és egy rész almaecetet, majd ezzel befújod őt, nagyon vigyázva, hogy a szemébe ne kerüljön belőle.

Ha pottyantott a szőnyegre

Semmi pánik! Keverj össze 1 evőkanál mosogatószert 1 evőkanál ecettel és 2 bögre meleg vízzel. Öntsd a keveréket a foltra és addig áztasd benne, míg a folt teljesen el nem tűnik. Ha nem sikerülne, cseppents 1-2 csepp hidrogén-peroxidot, majd ugyanennyi ammóniát a foltra és vízzel töröld át.

Szőrszedés gumikesztyűvel

Mielőtt porszívóval esel neki a bútoraidnak, húzz gumikesztyűt és simítsd végig a tenyeredet minden pontjukon. Rengeteg szőrszálat szedsz fel így.

Forrás: kuffer.hu