7 életbölcsesség, amitől boldogabban telnek a napjaid

Nem az a fontos, hogy milyen tárgyakkal veszed körül magad, hanem, hogy hogyan érzed magad az életedben.

Gyorsan eltelik az a jobb esetben 70-80-90 év, ami kijut nekünk ezen a bolygón. Napjainkban annyira sok a teendő és elintéznivaló, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, ami igazán számít. Ez pedig nem más, mint hogy szeretetben és jól éljük az életünket.

Fotó: freepik

7 életbölcsesség, ami ebben segít:

Fogadd el a hibáid!

Hajlamosak vagyunk magunktól és másoktól is elvárni a tökéletességet, így sokan érzik azt, hogy ha nem tökéletesek, akkor nem is szerethetőek. Pedig az életben igenis ér hibázni (leszámítva azt, ha direkt okozol valami galibát, és ezzel ártasz valakinek). Az hibázik, aki cselekszik és tesz, ez is a folyamatok természetes része. Barátkozz meg önmagaddal úgy, ahogy vagy.

Ne harcolj az ellen, ami ellen nem lehet!

Vannak olyan történések az életben, ami ellen nincs mit tenni, megtörténnek. Próbáld elfogadni ezeket, mert egyébként, ha folyamatosan hiába küzdesz, az könnyel elszívja az életerőd.

Nyugodtan hozd meg a döntéseid!

Ha feszült vagy ideges vagy, próbálj megnyugodni, mielőtt döntést hozol, ezáltal tisztán, átgondoltan tudod meglépni a fontos lépéseket életedben,és emberi kapcsolataid sem sínylik meg a dolgot.

A hibák tanítanak

Mindenki hibázik időnként, ez is az élet része. Ne okold magad, ezzel is csak több élettapasztalatod lett, és legközelebb ezt is beépítheted a döntéseidbe.

Értékeld a pillanatokat!

Minden napodban legyen minél több olyan momentum, amit szeretsz. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, ha észreveszed a természet szépségeit, a madárcsicsergést, vagy tudsz örülni gyermeked arcán a mosolynak, már sokat tettél azért, hogy élhető legyen számodra az élet.

Ünnepeld az egyediséged!

Mindenki más, és mindenkinek máshogy alakul az élete. Ne hajszold a tökéletességeket, az anyagi javakat mindenáron, és ne hasonlítgasd magad másokhoz folyton. Írd fel egy papírra, hogy miben vagy jó, hogy mi mindent szeretsz csinálni – és ezeket a tulajdonságaidat hazsnáld minél gyakrabban!

A szeretet legyen az első

A szeretet az az érzés, ami a világot működteti, összetart embereket, elsimítja a problémákat. Próbáld a hétköznapok hajtásában is őrizni szívedben ezt az érzést, és legyél minél többet olyan emberek társaságában, akiket igazán szeretsz!

Forrás: filantropikum