5 hiba, amit elkövethetsz a kapcsolat elején, és szakítás lehet a vége

A kapcsolatok első néhány hónapja rizikós, ismerd meg, milyen témákon bukhat el könnyen ilynekor a friss kapcsolat!

5 tipikus hiba, amit sokan elkövetnek egy kapcsolat hajnalán:

A lényegi kérdések elkerülése

Fotó: freepik

Amikor leszáll a rózsaszín köd, semmi sme számít, csak hogy minél több időt együtt lehessetek, és úgy érezhetitek, együtt minden akadályt képesek vagytok legyőzni. Ám, hanem beszéltek már a kapcsolat elején arról, hogy kinek mik a hosszútávú tervei az életben (hol szeretne élni, tervez-e gyereket, családot), akkor annak nagy koppanás lehet a vége. Persze nem kell az első 1-2 hétben nekiszegezni ezeket a kérdéseket a másiknak, de től sokat sem érdemes várni vele.

Színészkedés

Sokan annyira akarnak társat, hogy ezért képesek megjátszani magukat, és egyfajta demó verziót mutatnak a másiknak, később pedig jön a meglepetés, hogy milyenek is valójában. Persze az természetes, hogy a szerelem kezdetben szárnyakat ad, és pozitívabb oldaladat tudod így mutatni, de tudatosan erre rájátszani nem praktikus.

Engedni a múltnak

Mindenkinek vannak lelki sebei, amiket a családban és az előző kapcsolatokba szedett össze. Sokan emiatt olyan magas és vastag falakat húznak maguk köré, hogy hiába is jönnek össze valakivel, a kapcsolaton belül nem merik önmagukat igazán megmutatni – vagy éppen bizalmatlanok a másik irányában. Ha úgy érzed, hogy a másikban egy szuper partnerre leltél, de még nem érzed magad teljesen késznek a kpcsolatra, kommunikálj vele nyjltan erről.

Hasonlítgatás

Az új szerelmed nem az előző, és sosem lesz olyan. Ő egy külön ember, más klsö és belső tulajdonságokkal, és éppen ez benne a szép. Engedd, ahogy az idő felfedi előtted a szépségeit és a hibáit, amik együttesen teszi őt szerethetővé.

Görcsölés, agyalás

Egy új kapcsolat elején a legfontosabb mi más is lenne, minthogy élvezd, és érezd jól magad. Természetes, hogy sok örömteli, szép pillanatot éltek át ilyenkor a kedveseddel, és ezt éld is meg!

Forrás: bien