Nem hagyta békén, fel-le dobálta a bálna a búvárt: később kiderült, miért tette – videó

Amikor összeállt a kép, a búvár és a vele filmet forgató kollégái ledermedtek.

Egész életre szóló élményt szerzett egy Nan Hauser nevű bálnavédő, akinek 28 éves pályafutása során rengeteg víz alatti találkozása volt már bálnákkal, de egyik sem volt olyan, mint ez.

A nő egy stábbal együtt forgatott filmet egy hatalmas hosszúszárnyú bálnával, ami egyszer csak nekiállt szórakozni vele – de bálnák esetén a szórakozás azért erősen életveszélyes.

Az állat hol a feje tetején, hol a feje alatt keringőzött a nővel, aki próbált elmenekülni a közeléből, de nem volt esélye: a bálna egyre csak forgatta, sodorta ide-oda.

Nan egy idő után azon kezdett gondolni, hogy a most készülő felvételek talán a halála előtti pillanatokat rögzítik. Egy bálnától elég egyetlen legyintés, és a csontjai szilánkosra törnek.

10 és fél perc után az állat végre a víz fölé emelte Nant, aki a közelben álló hajó felé ordított, hogy segítsenek rajta. Ahogy közeledtek felé, a nő megpillantotta a bálna furcsa viselkedésének okát: egy cápa volt a közelben.

A bálna minden bizonnyal védeni próbálta őt a cápatámadástól: azért sodorta ide-oda, hogy a testével fedezze őt.

Amikor Nan kiült a hajó szélére és tudatosult benne mindez, zaklatott nevetésbe kezdett – nem akarta elhinni, ami történt. “Ez a bálna a saját épségét kockáztatva védett meg egy másik fajba tartozó példányt. Ekkora bennük a gondoskodásra való hajlam!” – magyarázza a felvételen.

Elképesztő.