Megváltozott kézírás, állandó szomjúság: 6 apróságnak tűnő jel, ami komoly betegségre utalhat

Néha a legjelentéktelenebbnek tűnő semmiségek menthetnek meg a súlyos bajtól – persze csak ha figyelsz rájuk.

A komoly betegségek sokszor nem erős fájdalom, hirtelen fogyás vagy más látványos tünet formájában jelentkeznek. Egészen apró, jelentéktelennek tűnő dolgok is előrevetíthetik őket, ezért jobb, ha figyelsz az alábbiakra.

Vakuval fotóznak, és csak az egyik szemed piros a képen

Ez bizony akár olyan betegségek jele lehet, mint a szürkehályog vagy a szemdaganat. A piros szemes fotókon ugyanis a szemben lévő erek pirosságát látod, vagyis ha az egyik szemed nem piros, az annak lehet a jele, hogy valami blokkolja az abban lévő ereket. Úgyhogy nem árt, ha teszel egy látogatást a szemorvosnál.

Fekete vonal a körmön

Egy műkörmös fotója bejárta a netet. A képen az egyik vendégének keze van, és jól látható, hogy az egyik körmén függőleges fekete vonal húzódik. A vendég ennek eltüntetése miatt kereste meg a műkörmöst, aki azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy melanonychiáról van szó, ami – europid rasszba tartozó ember esetén – komoly betegség előjele is lehet.

Hirtelen változás a kézírásban

Ha azt veszed észre, hogy mintha máshogyan írnál, mint azelőtt, az lehet a Parkinson-kór, a nyugalmi remegés, de akár a bénulás jele is. A kézírás általában egyenetlenné válik, a betűk mérete változik, jellemzően kisebb lesz. Önmagában az, ha úgy érzed, nehezen kontrollálod a kezed mozgását írás közben, és nagyon kell koncentrálnod hozzá, figyelmeztető jel, hogy fordulj orvoshoz!

Mindent le akarsz jegyezni

Ha ez eddig nem volt szokásod, most azonban úgy érzed, mindent leírnál, amit csak hallasz, különben elfelejted, az akár az Alzheimer-kór tünete is lehet. Jellemző még emellett, hogy el-elfelejtesz szavakat, vagy azt, hogy miért jöttél be a szobába. Mindenképp vizsgáltasd ki magad!

Folyton szomjas vagy

Ha azt veszed észre, hogy a szokásosnál több vizet iszol, és alig van olyan szakasza a napnak, amikor nem vagy szomjas, az jellemzően mérgezés és/vagy tumor jele. Persze, ha épp másnapos vagy, vagy egy vírusos hasmenésen vagy túl, akkor teljesen normális, hogy több vizet kíván a szervezeted, de ha ilyesmi nem áll fenn, akkor ne vedd félvállról az állandó szomjúságodat!

Köldök környéki fájdalom

Ha köldököd körül érzel fájdalmat, az akár vakbélgyulladás tünete is lehet. Jellemzően éles, erős fájdalomról van szó, ami fokozatosan a has jobb oldala felé halad, ezért néhány óra múlva már inkább ott érzed. Ha tehát a köldököd körül fáj a hasad, azonnal irány a háziorvos, és kérj beutalót a belgyógyászatra vakbélgyanúval!

Forrás: kuffer.hu