Kertészkedj tejjel! – forradalmi ötlet, ami csodát tesz a kertedben

A tejnek nem csak a konyhában van hely, növényeinkkel is csodát tesz.

1. Trágya helyett tej

A tejben sok a kalcium, ami segít a növények megerősítésében, ami jótékony hatású gyengélkedő növényienkre. A tej cukortartalma pedig az egészséges növények növekedését támogatja. Keverj össze tejet és vizet 1:1 arányban, majd permetezd vele a növényeid. Ne használd túl gyakran, mert úgy ártalmas is lehet.

Fotók: freepik

2. A tej fertőtlenít

A tej fertőtlenít, így jól jön például a kerti metszőolló fertőtlenítésében – elég belemártanod egy rövid időre a tejbe. A tej ráadásul nem korrodálja az eszközeid.

3. Öli a gombát

Higítsd fel a tejet 2-3-szor annyi vízzel, és permetezd növényeid levelére, így azokat kisebb eséllyel támadják be a gombás betegségek. 10 naponként permetezz vele.

4. A talajnak is jó

A benne lévű zsírok és vitaminokjót tesznek a talajnak, így szebb növényeket nevelhetünk. A tejport közvetlenül rászórhatod a földre, a tejet pedig ráöntheted egyszerűen. A talaj vízfelszívó képességét is javítja.

5. A paradicsomnak direkt jó

A paradicsom rothadását kalciumhiány is okozhatja, ha ez a gond, az nagyon könnyen orvosolható tejes permetezésse! 1 rész tejet keverj össze 9 rész vízzel, és hajrá!

6. A tej a kártevők ellen

A tej segíthet megfékezni a levéltetveket, a rojtosszárnyúakat és a takácsatkaféléket is. A magas zsírtartalmú tejjel permetezett leveleket kevésbé veszik célba a kisebb rovarok.

A kertek sztárjait, a kiömlött virágokat láttad már?

Forrás: agrarszektor

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!