13 modell, aki bebizonyította, hogy a külső nem minden

Ha megnézed ezeket a befutott modelleket, biztosan átértékeled a külső fontosságát.

A divat és a külsőnkre vonatkozó trendek sajnos odáig fajultak, hogy rengeteg ember szenved komoly önértékelési zavarban a kinézetét illetően. Mindkét nem esetében megvan a fix szépségideál, amit könyörtelenül másolnod kell ahhoz, hogy megfelelj az elvárásoknak. Szerencsére azonban vannak olyan befutott modellek, akik bebizonyítják, hogy a szépség igenis belülről fakad, a külső csupán egy dolog. És amint megpillantod őket, egy szempillantás alatt rájössz, hogy a szépséget nagyon sok minden sugározhatja.

Winnie Harlow

@graziauk ✨✨✨

A post shared by ♔Winnie Harlow♔ (@winnieharlow) on


A kanadai modellnek, aki Winnie Harlow néven vált ismertté a szakmában, egy ritka bőrbetegsége van, amit vitiligónak neveznek. Három éves korától kezdve küzd a betegséggel, ami a bőr pigmentációjának hiányát okozza. Az viszont rögtön lejön a képről, hogy milyen jól érzi magát a “bőrében”, ez pedig a szépségére is kihat.

Thando Hopa


Thando albínónak született, de ez nem gátolja abban, hogy remekeljen a modellszakmában. Legutóbb például a Vichy egyik reklámarca volt, de ezen kívül is tele van a legnagyobb cégek ajánlataival.

Nikia Phoenix


Nikia Phoenix amerikai modell, akinek különös ismertetőjegye a testét borító rengeteg szeplő. Éppen ezen bőrhibája miatt emelkedett ki a tömegből és vált többek között a Coca-Cola és a Target reklámarcává.

Harnaam Kaur


A fiatal angol modell, Harnaam Kaur Indiából származik, és szintén egy ritka betegségben szenved. Tizenegy éves korában diagnosztizálták nála a policisztás petefészek szindrómát, ami egy összetett női hormonális betegség. Ennek hatására intenzív szőrnövekedés kezdődött el nála, a többit pedig láthatjátok. Harnaam karrierje viszont mindezek ellenére is rendkívül sikeres.

Viktoria Modesta


Viktoria Modesta sikeres énekes, modell.

Születése közben orvosi hibákból kifolyólag amputálni kellett a bal lábát,

azonban ő felállt és küzdött az álmaiért. Azóta Londonban él, és egy sikeres karrier áll a háta mögött.

Madeline Stuart


Madeline Stuart Down-szindrómás, mégis tökéletes formában pózol a különböző címlapokon. Az ebben a betegségben szenvedők rendkívül hajlamosak a hízásra, de Madeline rendszeres testedzéssel tartja formában magát, és nagyon büszke arra, amit elért.

Andreja Pejic

Mi amor @lukeabby

A post shared by Andreja Pejic (@andrejapejic) on


Andrew, azaz Andreja Pejic egy androgün modell, aki egyszerre rendelkezik férfias és nőies külső jegyekkel. Andrew azt a hihetetlen eredményt érte el pályája alatt, hogy megválasztották a világ legszexibb férfijának és a legszexibb nőjének egyaránt. Nem mellesleg pedig a Prada és a Chanel állandó arca.

Carmen Dell’Orefice

☀️☀️☀️

A post shared by Carmen Dell Orefice (@carmendellorefice_official) on


Carmen azzal került be a Guiness Rekordok Könyvébe, hogy övé a valaha volt leghosszabb modellkarrier. Carmen az évek alatt nem próbált meg szembeszállni az öregedéssel, éppen ezért vált legnagyobb védjegyévé “ezüst” színű hajkoronája.

Slick Woods

Whatever tickles your peach 🍑

A post shared by @ slickwoods on


Slick Woods a korántsem tökéletes mosolyáról vált híressé. Azonban a fogai között tátongó hatalmas lukak és a szabálytalan fogsora éppen a sikereket és a nagyobbnál nagyobb divatlapok megkeresését hozták el számára.

Alex Minsky

A post shared by Al (@mminskyy) on


Alex nem modellnek készült, ám súlyos balesetét követően mégis tökéletes formában mutatkozik mindenütt.

Az amerikai seregben szolgált, amikor Afganisztánban felrobbantották a teherautót, amiben utazott. Ennek következtében elveszítette a lábát, ráadásul negyvenhét napot volt kómában.

Azóta protézissel él és egy nagyon keresett modellnek számít.

Hanne Gaby Odiele

✨dream team @driesvannoten x @tommyton

A post shared by Hanne Gaby Odiele (@hannegabysees) on


A belga modell, Hanne Gaby Odiele feltűnően magas homlokáról lett ismert, amire épp ugyanolyan büszke, mint arra, hogy egyszerre férfi és női szexuális jellemzőkkel is bír. Bevallása szerint azt is bátran vállalja, hogy interszexuális. Mindezek ellenére, vagy éppen ezért olyan divatbemutatókon fordult már meg, mint a Balenciaga, vagy éppen a Vera Wang.

Jamie Bochert


Már elmúlt harminc éves, azonban ez nem akadályozza meg Jamie Bochert abban, hogy például a Versace bemutatóin villogjon. Rögtön szembetűnik roppant hosszúkás arcszerkezete, aminek köszönhetően az egyik legkülönlegesebb modellnek számít a szakmában.

Khoupia Diop

📸@danielrosenthalnyc @srvj Mua: @lorcansface #whileminamodels

A post shared by Khoudia Diop (@melaniin.goddess) on


Ezt a szenegáli lányt a világ legsötétebb bőrű modelljének tartják, ami rendkívül népszerűvé teszi a szakmán belül. Nem véletlenül viseli büszkén a “melanin istennő” becenevet a modellvilágban.

Most már láthatod, hogy a legfeltűnőbb külső hibákat is lehet előnyünkre fordítani, hiszen az igazi szépség elsősorban belülről fakad. Ha pedig jól érzed magad a bőrödben, az széppé tesz kívül-belül.

Képek, Forrás: Brightside