Rég nevettünk ennyit: munkakörök idióta ábrázolásai a neten, és az érintettek véleménye

“Mindig nyomok egy felfelé mutató ujjat a nőgyógyászati vizsgálatok után, hiszen ez egyáltalán nem beteges.”

Dolgozol valahol? Akkor keress rá a foglalkozásodra a Google képtalálataiban (jobb, ha angolul írod be), és nézd meg, hogy az általánosan használható stock fotókon milyen agyatlan hülyeségeket ábrázolnak a munkáddal kapcsolatban!
Ezek az emberek megnézték, és nem is hagyták szó nélkül. Szerencsére.

“Mindig nyomok egy felfelé mutató ujjat a nőgyógyászati vizsgálatok után, hiszen ez egyáltalán nem beteges.”

“Ha a könyvtárba megyek, mindig rajtam van a dísztalárom. Máskülönben honnan tudnák, hogy PhD-m is van?”

“Fogalmatok sincs róla, milyen nehéz biológusként elég apró csipeszt találni ahhoz, hogy kicsípjünk egy kis darabot a DNS-szálakból (ami természetesen a fő tevékenységünk)!”

“Ökológusként megerősíthetem: a napjaim nagy része abból áll, hogy a fák légzését hallgatom sztetoszkóppal, a szükségtelenül felvett fehér köpenyben. Csak így lehet alaposan vizsgálni a természetet.”

“Mert ha igazán meg akarod érteni az emberi agyat, akkor meg kell hallgatnod. Közelről.”

“Sötét szobában szoktam ülni és kódokat vetítek a saját arcomba, miközben bonyolult problémákat oldok meg. Ettől jobban belemerülök és ‘érzem’ a kódot.”

“Ez a kutatói munkát bemutató stock fotó megfizethetetlen. Én is gyakran kapom magam azon, hogy szárazjég darabokat vizsgálgatok egyesével. Sosem lehet elég óvatos az ember.”

“A vállízület meghallgatását hihetetlenül fontos dolognak tartom a vizsgálat során. A szív és a tüdő a bénáknak való.”

“Egy gyerekorvos, amint a primitív szembökő reflexet vizsgálja. Ha a reflex működik, akkor a baba a kezét fölemelve hárít, miközben ‘nye nye nye’ hangot ad ki.”

“És mondá az Úr: ‘Legyen oxikodon’. És vala oxikodon, és látta Isten, hogy ez jó. És örvendeztek néki vala.”

“Naná.”

“Hé űrkutató, hol az űr? – Az űrkutató fölveszi a köpenyét és a védőszemüvegét – A legfrissebb megfigyeléseim miatt arra van!”

“Nagyon fontos, hogy csábítóan nézzünk rögtön azelőtt, hogy a fúrógép bekapja a hajunkat meg a kesztyűnket, és törmelékek repülnek a szemünkbe.”

“Először felírjuk a táblára, hogy FIZIKA. Aztán a legközelebbi ablakot teleírjuk mindenféle nonszensszel, majd minden létező felületre odavéssük azt az egyenletet, amit mindenki tud.”

“Igen, ez a fejlesztői munka. Mindig ilyen vidámak vagyunk és falkákban dolgozunk. Egy monitoron. Együtt. Mosolyogva. Hé, ott hátul, mi olyan vicces?”

“Gyakran nézegetem megigézve a kezemben tartott trutymót. Tudod, ahelyett, hogy a mikroszkóp alatt nézném, ami ott van az orrom előtt. Néha megkérek egy kollégát is, hogy csatlakozzon.”

“Nem értem, mire ez a sok ironizálás. Én pontosan így festek, amikor írok.”

“Való igaz: sok ügyvéd Mardekáros.”

“Botanikusként annyira félek a növényektől, hogy az egész testemet vegyvédelmi öltözékbe borítom, kivéve persze azt a részt, ami érintkezik a növényekkel. Néha, ha vadóc kedvemben vagyok, kihozom a virágágyások mellé a mikroszkópomat.”

“Hogyan legyél fordító/tolmács:

  1. Írd fel a falra különböző nyelveken, hogy ‘hello’.
  2. Kész.”

“Azzal töltöm a napjaimat, hogy rosszul csavarodó DNS-szálak modelljén nevetek.”

“Mindennapjaimban a fű megszáradt gyökereiben keresek tüdőhangokat. Növénypatológus vagyok.”

“A stock fotók azt hiszik, ezt csinálom a munkahelyemen dietetikusként. Egy hegynyi zöldség mögött ülök.”

Szakadunk! :D

Forrás: Bored Panda