A melegszívű férfi egész nap a kocsijára ugrott béka kegyeit leste – fotók

Mindent megtett azért, hogy a breki a legnagyobb kényelemben érezze magát.

David Steen ökológusként dolgozik egy amerikai állatvédelmi szervezetnél. Egy nap, mikor munkába indult, észrevette, hogy valami zöld színű dolog rátapadt a kocsija ablakára. Ahogy odanézett, látta, hogy egy csöppnyi béka az.

Fotók forrása: thedodo

Egy percig sem gondolkodott, mit tegyen. Mivel aggódott a béka épségéért, lehúzta az ablakot, és beinvitálta a kocsijába. A béka a műszerfalon ült, míg beértek a férfi irodájába.

David munkája során elsősorban azzal foglalkozik, hogy a vadállatok élőhelyét a környezetvédelem eszközeivel hogyan lehet megóvni, ám ugyanennyire fontosnak tartsa, hogy empátiát mutassunk az egyes állatokkal kapcsolatban is. Így is tett a kis brekivel kapcsolatban. Az irosában egész nap a béka kegyeit leste. Adott a békának egy műanyag tasakot, amibe egy nedves papírtörlőt tett, a béka pedig egész nap kedélyesen, optimális páratartalom mellett üldögélt ezen a helyen.

Délutánra már annyira összebarátkoztak, hogy a béka hazafelé az anyósülésen ült, az összeeszkábált zacsi-élőhelyén. David a biztonsági üvet is becsatolta neki, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

Amikor visszaértek, kinézett egy szimpatikus fát a békának, akinek ez a természetes élőhelye, és szomorú búcsút vettek egymástól.

Forrás: thedodo