Az orvosok szerint esélye sem volt a babának, hogy élve megszülessen – nézd, hogy örül élete első havának!

Óriási harcos lakik ebben a kislányban.

Rutin ultrahangra ment egy New York-i kismama, Johanna Morton 2015. december 23-án – írta a Daily Mail.

A nő arra készült, amire minden várandós anyuka a 12 hetes ultrahangon: örömkönnyekre, magával ragadó boldogságra, a bizakodással teli várakozás kezdetére.

Sajnos azonban szörnyű híreket kapott. Az orvos azt mondta neki, hogy komoly gond van a baba szívével, a magzat nem fog megmaradni, Johanna még a szülés előtt el fogja veszíteni.

A kismama zokogva, összetört szívvel jött ki az orvostól. Közben telt az idő, a pici már 18 hetes lett az anyaméhben, szíve pedig egyre lassabban vert. Minden újabb vizsgálat újabb megrázkódtatást tartogatott Johannának, a szakemberek szerint gyakorlatilag semmi remény nem volt arra, hogy ki tudja hordani a kicsit.

“Nem adtam fel, küzdöttem és imádkoztam”- mondta Johanna. “Továbbra is vártuk a babát, nem számított, hogy erre mennyi esély volt. Babaváró bulit is tartottunk, és még egy gyönyörű gyermekszobát is készítettünk”.

A baba közben fejlődött, hol erősebb, hol gyengébb volt a szíve, percenként 40-50-et vert csupán. A kis harcos azonban nem adta fel: 37 hetes koráig küzdött, ekkor császármetszéssel segítették a világra, a szülőszobáról pedig egyenesen Bostonba vitték, az ottani gyermekkórházba.

Card

A kislány hatnapos korában átesett egy nyílt szívműtéten, szülei, Johanna és Craig pedig egy hónap múlva, július 21-én hazavihette.

Card

Az apróságot Clara Ray-nek keresztelték el, a kicsi születése után még ötször volt kórházban, de egyre erősebb lett.

Card

A kicsi így örült élete első havazásának:

Card

Card