Mi a boldog, hosszú párkapcsolat titka? A 83 éve házasságban élő pár elmondta

A boldog kapcsolat szerintük 3 dolgon múlik.

Ann és John Betar 83 éve élnek együtt. A 100 év feletti connecticuti párnak 5 gyermeke, 14 unokája és 16 dédunokája van. John és Ann szomszádok voltak, és a fiúnak hamar megtetszett Ann, akit rendszeresen elkísért az iskolába. A lány apja azonban egy idősebb férfihez akarta hozzáadni Annt, így a fiatalok elszöktek és titokban házasodtak össze, és 83 éve együtt élnek nagy szeretetben és harmóniában.

Fotó: pinterest

Elmondták, mi a titkuk:

Fordíts időt arra, hogy megértsd a másikat!

Mindannyian mások vagyunk, így kell időt adni annak, hogy megértsük, a másik mit miért tesz, milyen helyzetekben mit érez. Próbáld beleképzelni magad a párod helyzetébe, és együttérezni vele. Ehhez persze kell a nyílt kommunikáció és a sok beszélgetés, együtt töltött minőségi idő.

Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Sokan nem tudnak beszélni a pénzügyekről, és jól kezelni az anyagi ügyeket, pedig erre is könnyen rámehet egy kapcsolat. A 100 év feletti házaspár azt javasolja, hogy mindig beszéljék meg a felek, mire és mennyit költsenek, és jól osszák be a pénzt. Minden pár életében vannak anyagilag szűkösebb időszakok, fontos ilyenkor kitartani.

Érts egyet a feleségeddel!

Ezt félig-meddig viccnek szánta John, de mégis van benne valami. Kutatások szerint, ha a feleség boldog, az hihetetlen jót tesz a házasságnak. Persze, nem kell mindenre bólogatni, ám a viták során a másik érveit is érdemes elfogadni.

Láttad már ezt a 21 fotót arról, milyen volt gyereknek lenni 50-100 éve?

Forrás: nagyszuloklapja