David Copperfieldnek bíróságon kellett felfednie egy nagyszabású trükkjét

A trükk során a közönség 13 tagját “tünteti el”, ám egy férfi komoly sérülést szenvedett, így beperelte.

Születési neve David Seth Kotkin, de mindenki csak David Copperfieldként ismeri. A világhírű bűvészzseni, aki annak idején valósággal a tévé elé szögezte a nézőket – a szerencsésebbek pedig élőben is ámulhattak trükkjein.

Ma már talán egy letűnt kor mágusaként emlegetnénk, de az biztos, hogy ő törte ki az utat a többiek előtt. És persze, az ő nyaka körül is szorulhat a hurok.

Éppen mostanság került bíróság elé amiatt, hogy az egyik nagyszabású trükkje során, amikor 13 nézőt hívott a színpadra, tüntetett el onnan, hogy aztán a terem másik végében bukkanjanak fel, egy önként jelentkező megsérült. Hozzá kell tenni, ezt a trükköt is sok-sok éve, sok-sok önként jelentkezővel játszotta már el, és nem tudni más sérülésről ezen kívül – ami persze nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül kellene hagyni.

Erről a trükkről van szó:

Copperfieldnek a bírósági tárgyalásán kamerák előtt kellett felfednie a trükk mikéntjét, amit megtudva ismét csak rájöhetünk, hogy a bűvészet sokszor egyszerűbb, mint gondolnánk.

A 13 embert természetesen azon nyomban, ahogy fedésbe kerülnek, kiterelik egy tükrök segítségével elrejtett titkos ajtón. Sebes léptekkel vezetik át őket a közönség mögötti területre, miközben az üres platformon, ahol azelőtt ültek, egyszerű gépi lámpák és beépített emberek lengetik a zseblámpákat. Ennyi az egész.

A férfi, aki beperelte a mágust, a két helyszín közti sietségben sérült meg.

Mi ugyanakkor ahelyett, hogy az egész világot ámulatba ejtő bűvész felett – aki a mai napig ad show-kat – kárörvendenénk, inkább nosztalgiázunk egy kicsit a legütősebb trükkjeivel.

A repüléses trükk külön kiemelve (3:14-től):