10 sláger a ’90-es évekből, amiket már elfelejtettél, pedig a csapból is folytak

A Backstreet Boys-on és a Spice Girls-ön túl.

Sokszor felemlegetjük a ’90-es éveket, mert valami olyasféle varázs lengte körül őket, ami mindannyiunkban megmaradt, és nosztalgikusan tekintünk vissza rá – akár az évtized elejére, akár a közepére, akár a végére.

Az alábbi zeneszámok a legkisebb túlzás nélkül a csapból is folytak, nap mint nap ezerszer hallottuk őket a rádióban, mára azonban talán el is felejtettük egy jó részüket. Pedig mindegyik zseniális a maga nemében.

Ace of Base – All That She Wants (1992)

Az Ace of Base gyorsabb slágerei, úgy, mint mondjuk az It’s a Beautiful Life, kötelező partyelemek voltak a ’90-es évek diszkóiban és házibulijaiban. Ez a daluk pedig reggel, délelőtt, délután és este is folyt a rádiókból – és imádtuk.

Kelly Family – Angel (1994)

Az egyik legromantikusabb, szemeket könnyessé tevő, lírai dal az akkori időkből a rengeteg tagú country család Angel című száma volt.

Ricky Martin – Maria (1995)

A latin vérű macsó, aki mondhatni, megnyitotta az utat a Magyarországon játszott forró vérű slágerek előtt ezzel a dallal.

Hanson – Mmmbop (1996)

Az édes testvérhármas, akiknek berobbanó dalát páran poénból még ma is csengőhangnak állítjuk be.

Tony Braxton – Unbrek My Heart (1996)

Nem túlzás azt mondani, hogy a félvér énekesnőnek ez a szívszorító dala a mai napig nagyon erősen megállja a helyét. Csodálatos énekhang, csodálatosan összerakott zenemű, építkező érzelmek – akár egy mai, friss mű is lehetne.

Aqua – Barbie Girl (1997)

Az utánozhatatlan ötlet, a legkreatívabb poéngyárosok, akik a megelevenedett Barbie babával törtek be a köztudatba. Az iskolások rendre a Barbie Girlt énekelték az órák közti szünetekben, hallgatták a walkmanjükön, és ordíttatták a házibulikban.

Tarkan – Simarik (1997)

Kit ne ragadott volna magával az enyhén feminim török énekes száma, amiben a refrén pusziosztások hangjából áll?

Cher – Believe (1998)

A mestermű, amit mindenki felhangosított, ha megszólalt a rádióban.

Madonna – Frozen (1998)

Egy újabb telitalálat, ami hangban, képben, üzenetben, mindenhogyan hidegrázós, mind a mai napig.

Sting – Desert Rose (1999)

A listánkból pedig semmiképp sem maradhat ki a gitározás nagy királya, Sting sem, elsöprő sikert arató dalával, a Desert Rose-zal.

Te milyen dalokkal bővítenéd a ’90-es évekre emlékező listánkat?