5 nagyon jó idézet Al Pacino-tól a munkáról, a szerelemről és másról

Nemcsak a maffiafilmek ikonikus figurája, de sokan korunk egyik legnagyobb filozófusának is tartják.

Al Pacino nem csupán a színészet terén, de gondolataival is sokat adott már a világnak. Íme 5 idézet tőle, 5 különböző témában.

Munka:

“Ha valaki kötéltáncos, az a dolga, hogy a magasban táncoljon a kötélen. Nem teheti meg, hogy egy vonalat fest a padlóra és azon járkál. Előbb-utóbb fel kell mennie harminc méter magasra. Néha elveszik a hálót a kötéltáncos alól. Tudja, miért? Mert akkor valami megváltozik benne. Megváltozik a teste kémiája, az adrenalinszintje.”

Szerelem:

“A szerelmet túlértékelik. Biokémiai szempontból lényegében ugyanaz, mint amikor rengeteg csokoládét eszünk.”

Türelem:

“Legutoljára gyerekkoromban vártam türelmetlenül valamire: hogy megkapjam a Tom Mix sarkantyúimat. Egyre a postaládát lestem, és aznap, amikor megjött végre, meghalt a nagyanyám. Azóta nem várok semmit.”

Pénz:

“Az embert teljesen le tudja kötni a pénz, még mielőtt észrevenné és egyáltalán véleménye lenne róla. A gazdagok máshogy gondolkodnak róla: ismerik, értik, hogy működik. Ha valakinek soha nem volt pénze, és egyszer csak lesz, bele kell tanulnia.”

Al Pacino 2018 áprilisában. Fotó: Taylor Hill/FilmMagic (Getty Images)

Körülmények:

“Van egy kedves történetem: amikor Angliát bombázták, a színházban folytak az előadások. Bombázás alatt a színészek és a közönség levonultak az óvóhelyre, majd amikor véget ért, felmentek, és folytatódott az előadás. Ha a körülmények jelentéktelenek, hát jelentéktelenek.”